40 modela cipela koje Parižanke trenutno nose

Nedelja mode zvanično je završena, a trendovi koji su prikazani na pistama neretko su padali u drugi plan, zbog onih koje su Parižanke šetale ulicama grada.

Najzapaženiji trend koji smo imali priliku da vidimo na ulicama Grada svetlosti je zapravo činjenica: da se modna odvažnost po kojoj su poznate mahom isključivo Njujorčanke, vrlo uspešno pretočila i na voljenu evropsku modnu metropolu – Pariz.

Smele boje, još smelije forme i oh, i te kako smeli akseosoari.

Nekako je bilo očekivano da Versace potpetice sa duplom platformom vidimo u Njujorku, kao omiljen statement detalj kojim se nadograđuje stajling. I zaista, videli smo ga bukvalno na svakom ćošku.

Međutim, ono što nismo očekivali jeste da se ovaj aksesoar pojavi kao jedan od omiljenih na ulicama Pariza. Obuća sa platformom ovoga marta bila je generalno favorizovana od strane dama poznatih po nonšalantnom šiku.

Izgleda da su Parižanke odlučile da podignu modnu lestvicu i da se uopšte ne šale. Efektan detalj koji podrazumeva kombinaciju dokolenica i štikli, definitivno je bio favorit. Dok su čizme iznad kolena bile tu da začine modnu igru u drugom smeru.

Neočekivane boje, pa čak i forme obuće nisu nikako bile primat, ali su nam zagolicale maštu i pokazale spremnost na odvažne stilske poteze.

Klasične modele ovoga puta jedva da smo videli, što je prijatno iznenađenje.

Tekst: M.B.

Foto: Profimedia

Najnovije