FW u Kopenhagenu je završen: Novi izgledi sa ulica modne It destinacije koji zahtevaju vašu pažnju

Trendovi su postavljeni.

Ako je pariska moda oda grandioznoj prošlosti, Kopenhagen je domaćin budućnosti. Po prvi put od uvođenja svog akcionog plana održivosti iz 2020. godine, interni komitet za Nedelju mode u Kopenhagenu je konačno implementirao čitav niz svojih zahteva – od pametnog izbora materijala do etičkih uslova rada.

Dom za mnoštvo skandinavskih modnih favorita kao što su Ganni, Stine Goya, Baum und Pferdgarten i Saks Potts, Kopenhagen je protekle nedelje prikazao kolekcije 28 različitih brendova za sezonu jesen/zima 2023, sa fokusom – svakako – na održivosti, korisnosti i recikliranoj odeći.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Déspi Naka (@despi_naka)

Na ulicama danske prestonice, nordijski duh spajanja funkcionalnosti sa razigranom ekscentričnošću osetio se jače nego ikad. Trendseteri i modni entuzijasti imali su u vidu praktičnu obuću i oversized kapute, potpuno optimizovane za dansku hladnoću. Dekontruisan teksas zaplesao je sa pletenim balaklavama, džemperima i vunenim šalovima, da bi se na kraju upoznao sa elegantnim naočarima za sunce i strukturisanim torbama.

Sveobuhvatna paleta? Tople, vibrantne nijanse u kombinaciji sa braon, sivom i crnom bojom uklopljene da se dopunju bez nadjačavanja.

Posetite galeriju za najautentičnije izglede sa ulica Kopenhagena.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.

Najnovije