Nedelja mode u Kopenhagenu: svi jesenji trendovi u prvoj street style hronici posle karantina

Šta nose najmodernije devojke Danske?

Uprkos pandemiji, zbog ranog ukidanja ograničenja u Danskoj, odlučili su da Nedelja mode ne bude u potpunosti predstavljena u digitalnom formatu – neki dizajneri će predstaviti nove kolekcije na tradicionalnim fizičkim revijama.

Jedina promena je da je kopenhagenska Nedelja mode počela nedelju dana kasnije nego što se prvobitno predviđalo. Od 9. avgusta ulice prestonice ponovo su bile prepune vrlo modernih devojaka, kao u dobra stara vremena pre karantina.

Kao što znate, skandinavske žene odavno su zaslužile titulu trendseterki. Stoga, hronike uličnog stila iz Danske zaslužuju posebnu pažnju. Devojke uspešno kombinuju funkcionalni minimalizam i vrlo svetle, ponekad čak i ekstravagantne komade. Takođe su poznate po svojoj sposobnosti da kombinuju svetle i pastelne nijanse, bez straha od smelih kombinacija.

Ova nedelja mode nije izuzetak. Neke dame su više volele kombinaciju crne i bele, dok su druge kombinovale bokserske šortseve sa cipelama na platformu i stroge haljine sa štiklama. Još jedan trend – korseti i topovi u stilu donjeg veša, očigledno je da se nose sa širokim pantalonama.

 foto:bazaar.ru

Najnovije