Tiffany & Co. slavi 50 godina nasleđa Else Peretti

Kolekcija prstenja inspirisana slavnom dizajnerkom

Omiljena luksuzna kuća nakita Tiffany & Co. slavi svoju dugotrajnu kreativnu saradnju sa čuvenom italijanskom dizajnerkom nakita Elsom Peretti lansiranjem svojih najnovijih komada, Bone i Split prstenova, inspirisanih nekim od najikoničnijih stilova Perettijeve. Crpeći inspiraciju iz originalnog stila Bone narukvice dizajnerke, cenjena kuća nakita ponovo je lansirala ovaj prefinjeni, skulpturalni stil u kolekciji koja slavi jedinstveno nasleđe i umetnički senzibilitet Perettijeve.

Svet je prvi put upoznao dizajn Bone narukvice 1970. godine. Tokom svoje karijere, Peretti je bila inspirisana fascinantnom strukturnom lepotom prirodnog sveta, i tragovi oblika i dizajna prirodno prisutnih u okruženju i ljudskom telu mogu se naći kroz njen opsežni opus. Crpeći inspiraciju iz jedinstvenih, uzvišenih struktura ljudskih kostiju, Peretti je stvorila originalni Bone prsten—nesumnjivo elegantan komad nakita koji prenosi jedinstveno, trajno nasleđe i umetnički osećaj dizajnerke.

Pored svog očaravajućeg izgleda, Bone i Split prstenovi takođe oponašaju formaciju ljudskih prstiju i zglobova, čineći da ovi komadi izgledaju kao produžetak tela, nudeći nosiocu udobnost i šik, prefinjeni stil. Iako su narukvice za prste obično neudobne ili ograničavajuće, Peretti je oblik i fit modelirala prema zglobovima i kostima ispod kože, stvarajući prirodan, neprimetan fit za svakog nosioca.

„Oduvek su me zanimali mehanika i njen osećaj: svaki komad nakita treba da bude očaravajući i udoban za nošenje,“ jednom je rekla Elsa Peretti.

Bone narukvica je takođe bila inspirisana Perettijevom dugogodišnjom fascinacijom prirodnim sjajem kroz istoriju. Kao mlada devojka, Peretti je putovala u kriptu kapucina iz 17. veka u Rimu i Casa Milà u Barseloni, a obe lokacije bogate ljudskom istorijom služile su kao trajni izvori inspiracije koji su vodili njen dizajnerski put, rezultirajući smelim, elegantnim stilovima u zlatu viđenim u Bone i Split prstenovima. Oba prstena su dostupna u 24k žutom zlatu i srebru kako bi odgovarali senzibilitetu moderne žene, koja je slavljenja u prefinjenoj estetici dizajna Else Peretti.

I Bone i Split prstenovi su dostupni za kupovinu u radnjama i online za kupce na Bliskom Istoku i u Evropi, a globalno će biti pušteni u prodaju 1. jula 2024. godine.

Foto: Profimedia, Promo Tiffany & Co.

Najnovije