Harper's Bazaar Srbija

10 ikona stila i trendovi koje su učinile poznatim

Žene ih nose i danas.

Jedan od glavnih elemenata koji danas karakteriše modni svet je brzina. Pojavljuju se mnogi trendovi, neki ostaju aktuelni, a neki nestaju jednako brzo kao što su se pojavili. Modni dizajneri i modne kuće predstavljaju više novih kolekcija nego što ih modna industrija može priuštiti, dok se neprestano pojavljuju nova lica i modni influenseri, koji neprestano pokušavaju da svoj lični stil prilagode različitim modnim trendovima u svetu društvenih mreža kako bi stekli više lajkova i pratilaca.

U suštini, oni pokušavaju da ubede ljude da je njihov stil autentičan, i da ostaje nepromenjen bez obzira na nove trendove. A tu negde dolazi izazov modnih stručnjaka, jer nešto što se tako brzo pojavi i nestane ne može se opisati kao autentično i ni u kom slučaju bezvremensko. Dokaz je činjenica da su neke ikone stila koje su zapravo uticale na modu ostavile traga i sve do danas njihov stil i finoća utiču na žene različitog stila, načina života i porekla.

Žene poput Audrey Hepburn, Grace Kelly i Lauren Bacall potvrđuju tvrdnje Yves Saint Laurent-a da moda bledi, ali stil vremenom ostaje večan..

Vratimo se unazad i podsetimo se 10 ikona stila koje su napisale svoje stranice u modi, ali i koji su to modni trendovi koje su one učinile poznatim i koji se do danas smatraju klasičnim.

forbes.com/pinterest

Najnovije