Harper's Bazaar Srbija

3 trendi boje za zimu 2022

Bez sumnje, kobalt plava, pastelne nijanse i varijacije pink boje dominirale su pistama prošle sezone. Ignorišući jesenje, zemljane tonove, dizajneri su odabrali jarke boje – bez izvinjenja.

Fall/Winter 2022 sezona bila je pravi #gamechanger. Pierpaolo Piccioli poentirao je barbiecore trend svojom hot pink kolekcijom, koja je odmah obuzela street style i crveni tepih. Chanel, takođe, je pronikao u ženstvenu stranu brenda prigušeno roze trench kaputima, pink haljinama, jaknama i – naravno – tašnama. Na kraju, i Pantone proglasio je Viva Magneta nijansu jarko ružičaste, bojom godine za 2023.

Otvarajući Fall/Winter 2022 sezonu u Njujorku, Proenza Schouler brendu, ukazala se prilika da istakne jarko plavu nijansu maxi blejzerima. Isto je uradio i Marc Jacobs vibrantnim tonovima plave na kožnim haljinama i uparenim marama od kože.

Fendi je eksperimentisao sa providnim tkaninama u kombinaciji sa pasletnim bojama. Bluemarine brzo je ispratio vintage siluete u pastelno plavoj, pink i žutoj nijansi.

Foto: Profimedia

Priredila: T.M.

Najnovije