5 mitova o beloj boji u koje je krajnje vreme da prestanete da verujete

Bela je boja puna kontradikcija. Obdarena je stotinama različitih značenja i implikacija i doslovno legendama - i ne uvek lepim.

Postoje brojne zablude o beloj boji koje plaše mnoge devojke. Prikupili smo 5 zabluda o beloj boji koje sprečavaju mnoge da je sa uživanjem nose. 

Bela dodaje kilograme

Verovatno najpoznatiji i najtrajniji stereotip o ovoj boji u istoriji čovečanstva. Kladimo se da ste više puta odbili da kupite belu haljinu ili džemper samo zbog pomisli da će „vas ugojiti“. Žurimo da vas razuverimo: obično nije nijansa nekog odevnog komada ta zbog koje izgledate deblje nego što jeste, već pogrešno izabrana silueta. Ako uzmete u obzir proprocije vaše figure, onda vam bela odeća neće pretiti ni na koji način.

Pogodna je samo za brinete

Druga široko rasprostranjena legenda je da plavuše ni u kom slučaju ne bi trebalo da nose belo - to će ih još više izbledeti. Recimo, samo tamnopute brinete smeju da nose bele stvari - i niko drugi. Razotkrivanje ovog mita! Naprotiv, plavušama bela savršeno pristaje - a mogu sebi priuštiti i najčistije i najsvetlije nijanse. Ali devojke sa tamnom kosom moraju obratiti pažnju na nežnije mlečne tonove.

Ne možete kombinovati različite nijanse bele

Sigurno ste više puta čuli da zajedničko nošenje stvari u različitim nijansama bele boje nije moguće. Navodno će tamnija u ovom slučaju izgledati „prljavo“ - tako da se morate ograničiti na jednu belu stvar za ceo stajling. Različiti tonovi ove boje su sjajni „prijatelji“ - a njihova kombinacija stvara vrlo zanimljiv efekat koji dodaje složenost i dubinu bilo kojoj odeći - uverite se sami.

Bela je "letnja" boja

Nosite li belo samo tokom toplijih meseci? Vreme je da prestanete sa ovim. Zimi izgleda lepo, a možda i spektakularnije. Zamislite: bela bunda na pozadini svežeg snega.

Bela se nosi samo za posebne prilike

Još jedan čudan mit: kažu, bela je pogodna samo za posebne prilike. Možda je to „monopol“ neveste na ovoj nijansi: kao što znate, tradicionalna boja venčanice je bela. Bilo kako bilo, verujemo da je bela idealna za svaki dan - samo siluete u ovom slučaju treba pažljivo odabrati.

Foto:Instagram

Pročitaj još iz kategorije Trendovi