6 načina za nošenje svilene marame

Aksesoar odobren od slavnih za leto 2024.

marama
Screenshot of Hailey Bieber / Profimedia

Ovog leta, vraćamo se u prošlost — ali ne u osamdesete ili devedesete. Putujemo natrag u pedesete godine zahvaljujući jednom gorućem modnom dodatku koji su naše omiljene slavne ličnosti i influenseri proglasili za aksesoar sezone: marama.

Kada kažemo marama, ne mislimo na veliku, dugu maramu koju možete obaviti oko vrata tokom hladnijih meseci — govorimo o klasičnoj svilenkastoj, kvadratnoj marami, koja se obično nosi oko glave kao glamurozna zvezda starih filmskih klasika.

Svilenkaste ili pamučne marame bile su neizostavan deo garderobe velikih filmskih zvezda poput Marilyn Monroe, Sophie Loren i Elizabeth Taylor, koje su ih nosile oko glave kako bi zaštitile frizure i da bi se što više sakrile, koliko je to bilo moguće za zvezde njihovog kalibra.

Danas vidimo ponovni uspon marame kod zvezda poput Hailey Bieber, koja je nosila maramu sa leopard printom preko kačketa na festivalu Coachella; Sabrine Carpenter, koja je za svoj video “Please Please Please” odabrala glamurozan izgled sa plavom maramom i haljinom, uz mačkaste naočare; i Rihanne, koja voli da veže štampanu svilenkastu Hermès maramu oko kose za dnevne izlaske.

marama

Trend nije rezervisan samo za slavne ličnosti koje pokušavaju da se sakriju od paparaca. Takođe je postao viralan na TikToku, sa mnoštvom video tutorijala kako postići izgled “filmske zvezde na jahti” sa omiljenom maramom dana, kao i zabavnih i pametnih načina kako transformisati skromnu maramu u upečatljiv modni dodatak.

Savet stručnjaka: Odaberite veću maramu, za više mogućnosti stilizovanja. Manje marame rade za neke ideje, ali najviše glamuroznosti ćete postići sa većim stilom. Možete potrošiti novac kao za Hermès maramu ako želite, ali vaš lokalni second-hand ili vintage butik verovatno ima pristupačnije opcije, kao i prodavnice poput H&M-a i Zare — možda čak i ormar vaše bake!

U nastavku, pogledajte nekoliko naših omiljenih načina nošenja svilenih marama za leto 2024.

Na glavi

@ladyelizabeth hack you need this summer! save for later 🤍 #summeroutfit #scarftutorial #classyoutfit #oldmoneyaesthetic #oldmoneystyle #oldmoney #silkscarf #chanelscarf #vintagechanel #scarftrick #scarfhack #fashionhacks #fashiontips #fashiontip #headscarf #headscarftutorial ♬ original sound – Peach Girl

Preko kačketa

Bandana-style

U kosi

@anisasojka accessorize your buns with a scarf #hairstyles #buntutorial #scarftutorial ♬ 2 Phút Hơn (KAIZ Remix) – Pháo

Kao top

Oko vrata

Foto:Profimedia, Instagram, TikTok

Najnovije