Color Trends – 5 boja koje su dizajneri predložili za ovu sezonu

Kakve nam boje ove jeseni predlažu dizajneri?

U ormaru postoje osnovne boje (bela, crna, braon) koje sve žene vole i kojima veruju. Postoje sigurne neutralne (bež, siva), dinamične boje poput crvene, koja donosi strast i romantične pastelne (ružičasta, svetloplava, lila). Naravno, tu su i boje koje predlažu dizajneri svake sezone i one postaju trendovi. I pametno je ne zanemariti ih.

Uprkos ličnim preferencama, procenama onoga što najviše odgovara vašem raspoloženju i stilu, predlozi sa modnih pista nude sveže i ažurirane ideje i nijanse koje će naglasiti lepotu vaše odeće.

Vratila se crna, siva takođe

Dakle, sada smo ušli u sezonu jesen/zima 2020-21 i kroz modne revije prošlog februara već znamo koji su boje bile dominantne u kolekcijama velikih kuća i popularnih modnih brendova. Crna boja nije nedostajala na gotovo nijednoj modnoj pisti, a njen svemogući povratak može samo izazvati uzbuđenje, jer je postala sinonim za „igraj na sigurno“, fleksibilnost i ženstvenost. Slede preferencije dizajnera, poznate umirujuće sive nijanse, s tim što je Christian Dior ovu nijansu posebno istakao u svojim konfekcijskim predlozima, a Prada je predložila najstrožu, najtamniju verziju.

Tonovi zemlje

Zemljani tonovi takođe imaju snažno prisustvo u kreacijama brendova kao što su Stella McCartney, Fendi, Acne Studio itd. Ovi tonovi dolaze da daju potrebnu notu topline zimi i osećaj samopouzdanja, jer nude neprocenjivu eleganciju. Potražite ih u kožnim predmetima i razigranom krznu ili u dobro skrojenim vunenim kaputima i odelima, ili čak u ženstvenim haljinama, suknjama i modnim dodacima.

Neočekivana ružičasta i zelena

Među manje očekivanim nijansama mogu se naći pastelno ružičasta boja, usvojena na romantičnim haljinama, kaputima, pa čak i sunčanim naočarama – predlažu kuće Giambattista Valli i Miu Miu, dok su zanimljive verzije zelene našle mesta u kolekcijama modnih kuća kao što su Bottega Veneta, Roksanda i Nina Ricci i donose dah svežine tokom jesenje sezone.

Predloge dizajnera vam otkrivamo u galeriji fotografija.

foto:harpersbazaar.gr

Najnovije