Dollcore: Donosimo vam sve o novom trendu idilične ženstvenosti

Pitanje vremena je bilo kada će estetika japanskih lutki zavladati čitavim svetom.

Definitivni izdanak balletcore-a, cottagecore-a i drugih sličnih stilova, dollcore najnovija je estetika koja preuzima naše feed-ove. Inspirisan japanskim lutkama iz prošlosti i sadašnjosti, ovaj trend fokusira se na idiličnu ženstvenost. Pomislite samo na čiste pastelne slojeve, čipkane volane, haljine sa carskim strukom i omiljeni trend 2023. – mašne od vrpce. Dodajte svemu tome i chunky cipele ukrašene draguljima i biserima, i dobićete kompletan dollcore outfit.

Može vam zvučati poznato, no ono što razlikuje ovaj romantični trend od drugih blisko povezanih je njegova ultra-specifična šminka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by bambi baker (@bambibakerr)

Dollcore beauty odlikuju što krupnije oči, koje se postižu velikim trepavicama i senkom ispod očiju. Jako rumenilo je još jedno obavezno pravilo. Takođe, može uključivati i lažne pege, kao i dragulje nalepljene po licu. Šminka za dollcore nudi neograničen prostor za kreativnost, omogućavajući nosiocu estetike da se igra sa paletama boja, ornamentima i proporcijama – svako bira svoj izgled lutke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 777 (@jnwluv)

Ali stil se tu ne zaustavlja: ​​Dollcore, već pod uticajem vintage estetike, uključuje i fotografiju i tehniku za uređivanje fotografija. Stari aparati sa filmom, ili još češće, nove aplikacije sa retro, mekim filterima, stvaraju efekat „porculanske lutke“ na koži.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ventour (@ventourfashion)

Sa novim filmom Grete Gerwig, Barbi, čija će premijera biti ovog jula, popularnost ove sveobuhvatne estetike verovatno će samo rasti još više zajedno sa našim iščekivanjem filma fokusiranog na lutke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sandy Liang (@sandyliang)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SIMONE ROCHA (@simonerocha_)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by hollyhiggins (@hollyhiggins)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arc + Bow (@arcandbow)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SIMONE ROCHA (@simonerocha_)

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.

Najnovije