Prolećni i letnji trendovi u koje smo se zaljubili

Uzbuđenje koje su nam doneli prolećni i letnji trendovi ne jenjava. Sada smo već utvrdili da look-ovi koje nam je nova sezona donela odišu eklektikom i slobodom. Siluete su netipične, kao i aktuelni krojevi. Poželjno je da budete divlji i avanturistički nastrojeni, da se smelo poigravate sa naizgled nespojivim komadima dok svoju ženstvenu stranu samouvereno stavljate u prvi plan.

Smele, hrabre i svelte boje uveliko su prisutne i poželjno je da ih prigrlimo sa lakoćom više nego ikada ranije. Sa druge strane, letnji trendovi nam donose i veoma nosivu svakodnevnu odeću uz dominaciju svetlih tonova i jednostavnih krojeva, dok su monohromatske kombinacije u fokusu zasigurno povećale interesovanje ka minimalističkim komadima.

Interesantna činjenica je i da prema google trendovima, u poslednjih godinu dana, pretraga pojma "cipele na platformu" se udvostručila, što je rezultiralo ponudom različitih modela počevši od onih koje možete uzeti u obzir za posao, pa do avangardnih visokih koje vas prosto pozivaju na party. Bilo je zaista inspirativno videti kako se revije na pisti vraćaju (skoro) u normalu, dok je nekolicina modnih senzacija postala čak i viralna.

Međutim, koliko god da su piste uticajne trendovi se ne rađaju samo na njima. Svedoci smo i jasnog pravca koji je nastao među generacijom Z kao direktan rezultat komunikacije njihovih mladalačkih stavova i potrebe da iskažu svoju kreativnu stranu kroz način odevanja. Jedno je sigurno, ne morate biti mladi da biste bili moderni i slobodno možete koristiti ideje mlađih generacija, ove sezone sve je dozvoljeno.

Kako smo sada već zakoračili u sezonu, pripremili smo vam retrospektivu omiljenih trendova koje možete istražiti klikom na našu galeriju.

Ilustracija: Luca Mainini @LucaMainini
Photo: Profimedia
Priredila: M.Kitić

Pročitajte još

Pročitaj još