Harper's Bazaar Srbija

Fashion-forward: 5 koraka da unapredite svoj stil u 2022.

Efektan aksesoar omogućava da podignete svoj stajling na mnogo viši nivo, u samo jednom potezu. Ipak u 2022, želimo još više - detalj ili modni trik na koji ćemo nezavisno od stila uvek moći da računamo kao na upgrade celokupne pojave.

Sigurno da ste se do sada susreli sa izrazom “Manje je više” – u svetu mode ova izjava možda je i najznačajniji recept za odevnu kombinaciju sa kojom ne možete da pogrešite. Princip ovakvog stajlinga podrazumeva mahom jedan efektan detalj. To može biti odvažna boja jednog komada, upečatljiv kroj ili dominatnan aksesoar.

Dominantan aksesoar može podrazumevati mnogo toga: od upadljivog dizajna, veličine, tona do njegovog značaja i kvaliteta.

Istražili smo koji su to detalji i načini sa kojima ćemo na jednostavan i efektan način dobiti željenu stilsku pobedu. Jedan od njih nam se sa razlogom posebno dopao i istakao kao dominantan, a predstavljamo vam ga u nastavku teksta.

1. Jarke boje

Jeste li već primetili pojavljivanje jarkih nijansi zelene, ljubičaste i plave kao glavnog imperativa odevne kombinacije? Ukoliko niste krajnje je vreme da jednim komadom poput blejzera u ljubičastoj boji ili torbice u neon zelenoj nijansi ceo izgled učinite upečatljivim.

To može biti i upečatljiva boja na narukvici ili na samom dizajnu vašeg sata, koju ćete uklopiti sa ostakom outfita. Razlog zbog koga nam je  Samsung Galaxy Watch 4 odmah zapao za oko.

2. Party tašne

Ako uspešno odolevate trendu mini tašni poslednjih nekoliko sezona, modni insajderi smatraju kako je krajnje vreme da promenite stav, jer se ovaj model tašnica zapravo smatra zabavnim aksesoarom koji nadograđuje vaš stajling u posebnim prilikama, poput izlaska u grad. Njihova svrha prevashodno nije u praktičnosti, već u kompletiranju izgleda.

3. Cipele sa plaformom

Još jedna nepraktičnost, ali ne i manja efektnost. Istaći ćemo samo nekolicinu imena kada su u pitanju kolekcije za narednu sezonu: Simone Rocha, Philosophy, Dries Van Noten, Marni, Versace, Acne Studios i skrenuti pažnju na obuću koja nam dolazi iz ovih kolekcija. Samo jedan pogled i biće vam jasno da detalj poput platforme na cipelama i sandalama dikitra čitav izgled, ali i da je mahom u pitanju potpuno nepraktičan model. Ne možete imati sve zar ne? Ili ipak možete, sudeći po stavkama našeg sledećeg efektnog detalja na spisku.

4. Sat 

Od onog trenutka kada je mobilni telefon postao neophodnost, sat je značajno izgubio na svojoj primarnoj funkciji, ali je zato dizajn postao zanimljiviji, a njegove funkcije poslednjih godina zamenile su i one najnaprednije koje možemo naći na pametnim telefonima.

Jedan od modela najnovije generacije ove vrste satova, koji se posebno ističe jeste Samsung Galaxy Watch4 koji kroz svoj dizajn nudi bezbroj opcija za prilagođavanje svakom stilu – pozadina sata i narukvica mogu da se menjaju u skladu sa ličnim afinitetima. Kada je u pitanju praktičnost funkcija Galaxy Watch4 sata je impresivna. Izdvojićemo samo neke Samsung BioActive Sensor i Samsung najbrži čip su do sada najveće inovacije, a ugrađeni su u Galaxy Watch satove. Moguće je izmeriti telesnu masu BIA metodom za 15 sekundi pomoću samo dva prsta, bilo kada i bilo gde. Takođe, praćenje aktivnosti i fitnes rezultata na satu i mobilnom telefonu je nikad jednostavnije. Ovaj sat vodi računa o broju koraka koje napravite i utrošenim kalorijama, dok ste i dalje na GPS mreži. Galaxy Watch4 sat se upoznaje sa vašom rutinom prepoznajući fizičke aktivnosti, a uz podršku za preko 90 različitih vežbi u stanju je da dostavi veoma precizan izveštaj sa treninga.

5. Bezvremena klasika sa pomakom

Ni ove godine trendseteri neće odstupiti od klasičnih krojeva i neutralne palete kao bazne formule za nadogradnju modernog stajlinga. Kada su u pitanju krojevi, minimalizam prednjači u odnosu na pre nekoliko sezona popularnu dekonstrukciju. Razlog za to opet leži u detaljima koji ravne krojeve i neutralne palete čine upadljivijim, ali uvek sofisticiranim. Sportska elegancija u novoj eri postala je klasik, a nadograđuje je niz gadžeta prikladnih za aktivno vežbanje, od kojih se po pitanju stila sat kao bezvremeni detalj svrstava u najtraženije. Kada je reč o satovima nove generacije oni spadaju u najkorisnije i najpraktičnije akseosare koji se svuda kreću sa nama i lako uklapaju u svaki stajling.

Tekst: Maja Bunčić

Foto: Profimedia, Promo

Najnovije