Gde kupiti jaknu za novu sezonu: 15 najboljih modela

Od jorgana do vreća za spavanje...

Poslednjih godina vreme je bilo tako nepredvidivo da zima može doći u bilo koje vreme – što znači da se na vreme moramo „naoružati“ toplim jaknama.

U novoj sezoni, dizajneri žele da se svuda osećamo kao kod kuće, pa se oslanjaju na duge – i što je najvažnije – tople  jakne. Iz istog razloga, modeli koji podsećaju na ćebad vratili su se u modu. No, tema o udobnosti kod kuće tu se ne završava – Kenzo i Max Mara predstavili su čitave „vreće za spavanje“ koje pokrivaju celo telo, sa samo malim otvorom za glavu.

Ostali dizajneri sledili su isti put: obimne imitacije vreća za spavanje u različitim nijansama kreirali su Rick Owens, Norma Kamali i Moncler- za one koji se plaše smrzavanja tokom zime. Manje radikalan, ali podjednako topao i udoban model sa visokom kragnom umesto kapuljače može se naći u kolekciji brenda Bottega Veneta. Takođe, obratite pažnju na modele sa kaišem, poput Alexandre Vauthier – u kombinaciji sa širokim farmericama ili pantalonama stvorićete skladan stajling i istaknuti struk.

Predloge dizajnera pogledajte u galeriji fotografija.

foto:bazaar.ru

Najnovije