Harper's Bazaar Srbija

Haljina preko pantalona: Još jedan Y2K trend koji ponovo nosimo

Blast from the past ili nešto drugo?

Taman što smo uspeli da svarimo scrunchy gumice za kosu, pončose, kargo pantalone i platforme, kada je Lizzo ponela elegantnu roze haljinu preko farmerki. Pomislili smo, izdvojen slučaj, nema šanse da će se i taj Y2K trend vratiti (mada smo u dubini duše svi znali da će ga Gen Z usvojiti i obožavati). Nakon Lizzo tek poneka holivudska zvezda (Hailee Steinfeld u Richard Quinn kombinaciji) stidljivo bi prošetala crvenim tepihom noseći svečanu haljinu uz pantalone, ali kada se u jednom radio gostovanju Katie Holmes pojavila u kratkoj, uskoj satenskoj haljini preko širokih farmerki sa patikama, znali smo da je trend uveliko zaživeo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada)

Haljina preko pantalona primećena je na revijama modnih kuća Giorgio Armani Prive, Chloe, kod brendova Sacai, Proenza Schouler, Colina Strada, Chopova Lowena (jednog od omiljenih brendova Dua Lipe), a onda i kod vodećih trendseterki, među kojima je, naravno, Bella Hadid. I znate šta? Uopšte ne izgleda loše.

Raskoščana duga haljina-košulja ili haljina sa šlicem preko užih pantalona zapravo je vrlo praktična stvar. Odlično je za igranje sa printovima, igranje uopšte. Zamislite šljokičaavu haljinu preko satenskih pantalona ili haljinu sa volanima ispod koje se naziru helanke? Ceo trend može da posluži da reciklirate već postojeće odevne komade, da nosite letnje haljine tokom hladnijih dana, da budete elegantne, a kežual – ako ponesete sve u istoj boji. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by nss G-Club (@nssgclub)

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

 

 

Najnovije