Jesenji trend: uske pletene haljine iz 90-ih

Nova seksualnost.

Tokom poslednjih nekoliko godina, odeća XXL veličine je vladala pistama – komadi koji ističu figuru bili su retkost.

Međutim, jesen 2020. godine pokazala se neočekivano bogata uskim haljinama. Ali nemojte žuriti i setiti se odmah ranih 2000-ih i „zavoj“ haljina brenda Herve Leger ili garderobe porodice Kardashian-Jenner: dizajneri nam nude nešto mnogo elegantnije.

Ovaj put su inspirisani minimalizmom 90-ih i odećom brendova Calvin Klein i Helmut Lang. To je nova, svesna i zrela verzija ženske seksualnosti kroz oči ključnih modnih brendova.

Kakva bi trebalo biti uska haljina za novu sezonu? Prvo, otvara se tačno onoliko koliko želite. Može biti raskopčana do struka, može se potpuno zatvoriti poput rolke ili može otkriti ruke i ramena, pa čak i imati izreze na neočekivanim mestima, kao modeli sa revije Proenza Schouler.

Dužina ovakve haljine je midi, ili još bolje – maksi. Dekor je dozvoljen, na primer, obrub, poput Bottega Veneta, ili lanac na ramenu, kao N21. Isabelle Marant napravila je svoju verziju ove haljine, inspirisanu voljenim 80-im: puf rukavi i jastučići za ramena. Uopšteno, postoji jako puno opcija. Ostaje vam da prelistate našu galeriju i izaberete svoju haljinu.

bazaar.ru

 

Najnovije