Leto sa stilom: 15 torbica od slame

Poput Jane Birkin, samo bolje!

Sudeći po kolekcijama proleće/leto 2020. godine, jedna od najpoželjnijih stvari ove sezone biće torba od slame – njih smo mogli da vidimo na revijama Valentino, Jacquemus, Prada.

Poznata korpa od slame za piknik pretvorila se u modernu torbu zahvaljujući stihiji Jane Birkin još kasnih 70-ih. Glumica je torbu smatrala funkcionalnom i prostranom i hrabro je kombinovala sa bilo kojom odećom.

Istina je da je torba od slame, rafije ili jute savršena za letnje dane, daje blagu dozu nonšalantnosti strogoj odeći i donosi notu romantike. Veliki i minimalistički modeli, poput Valentino i Loewe, upareni sa laganom platnenom haljinom i pletenim sandalama – savršena je kombinacija za polja Provanse u stilu revije Jacquemus.

Uz kožne umetke kao što su predstavili brendovi Prada, Saint Laurent i Carolina Santo Domingo, slamnate torbe upotpunjuju casual look sa kaputima i odvažnim blejzerima. Da biste romantični izgled sa koktel haljinom ili delikatnom satenskom kombinacijom učinili ležernijom odaberite slamnate modele sa detaljima u obliku perlica ili bisera, poput modela iz Zare.

Najlepše modele iz najnovijih kolekcija pogledajte u galeriji fotografija.

Najnovije