Na modnom radaru: Ovaj mikrotrend sezone nismo očekivali

Mikrotrendovi koji nas okružuju očigledna su reakcija na period dtuštvenog distanciranja koji je napokon za nama.

Mini suknje i topovi netipičnog kroja sa izrezima na stomaku, dakle subverzivna estetika kao suština, trenutno je posebno relevantna. Da li je svečani dizajn najnoviji dodatak ove estetike? Šlep, rep ili voz koji dodaju dramu.

Ono što je posebno interesantno je to uplitanje formalnog u svakodnevno odevanje. I ako se ovaj look vezuje za svadbenu odeću, njegovu interpretaciju vidimo i u jednostavnim odevnim komadima. Odeća treba da bude zabavna za nošenje, a smisao šlepa u neku ruku i jeste da je oživi dok se krećete, u skladu sa vašim okruženjem.

Bez obzira na činjenicu da komadi sa šlepom iza sebe spadaju u kategoriju mikrotrendova, piste za ss22 jasno nagoveštavaju njegov rast. Viđali smo i ekstra duge rukave košulja koji izviruju iz oversize blejzera, stvarajući interesantan kontrast između imaginarnog realnog.

Bilo da se odlučite za šlep na suknji koji smo imali kod PRADA-e, ili za netipične duge rukave koji izviruju, dramatičan efekat neće izostati. 

Otpustite stege i modno se inspirišite u galeriji koju smo pripremili za vas. Ova uzbudljiva modna sezona je sve samo ne dosadna!

Priredila: M. Kitić
Photo: Profimedia, Instagram

Najnovije