Ne, Melania nije najbahatija: Ovo je najskuplja dizajnerska odeća koje su nosile prve dame Amerike

Prilično smo iznenađeni.

Da se radi istraživanje o tome koja prva dama ima najbolji stil, Melania Trump bi sigurno bila na samom vrhu liste. Supruga 45. predsednika Sjedinjenih Američkih Država (koji se možda ponovo kandiduje za predsednika 2024.) tokom četiri godine boravka u Beloj kući pokazala je ne samo dobar osećaj za modu već se izdvajala i manirima i držanjem. Za razliku od nje, njena predhodnica, Michelle Obama, nikad nije igrala na kartu pojavnosti, ali se itekako pričalo o odeći koju nosi.

Michelle je obožavala dizajnere poput Neimana Marcusa, Michaela Korsa i Narciso Rodrigueza, a jedan od njenih najlepših lookova bio je u Carolina Herrera haljini, pravljenoj po meri i ceni od 12 hiljada dolara, u kojoj je išla na večeru sa predsednikom Francois Hollandom 2014. 

Žuta Narciso Rodriguez haljina od dve hiljade dolara bila je upečatljiva, ali ne kao Lanvin patike od 540 dolara, koje je nosila 2009. na humanitarnoj večeri. Javnost je strogo osudila njen modni hir, pa je Michellin tim morao da objašnjava kako u pitanju nisu patike, već cipele.

Za razliku od svojih prethodnica, najskromnija je Jill Biden, koja uglavnom reciklira, odnosno po nekoliko puta nosi istu odeću na javnim pojavljivanjima, ali daleko od toga da ona manje košta od pomenute haljine Michelle Obame. Iako su joj konzervativci zamerali što se na javnim skupovima pojavljuje u mrežastim čarapama, jer to ne priliči ženi njenih godina i statusa, Jill se uglavnom oblači pristojno. Zapažen je njen plavi Adam Lippes komplet od hiljadu dolara, koji je nosila na sastanku sa engleskom kraljicom Elizabetom prošle godine. Ipak, njena kombinacija prošla je nezapaženo u odnosu na onu koju je Melania nosila pri susretu sa kraljicom. 

Jedan od najboljih Melanijinih stajlinga bio je onaj u Italiji, 2017. godine, kada se pojavila u D&G cvetnoj jakni koja košta preko 50 hiljada dolara. Pamti se i ono što je nosila pri susretu sa fancuskom prvom damom, Briggite Macron. Obe su bile u belom, a Melania je na sebi imala Michael Kors jaknu od dve hiljade dolara

A Michael Kors sako i suknju, u vrednosti od 9. 590 dolara, imala je prilikom posete američkom kongresu.

Michelle uglavnom nije nosila odela kao Melania, ali je obožavala haljine. U sećanju će ostati cvetna kreacija Naeema Khana (4. 490 dolara) koju je nosila prilikom susreta sa kubanskim predsednikom Raulom Castrom 2016.

Najizazovnija je, ipak, bila u Atelier Versace svečanoj toaleti u boji roze zlata, koja košta kao i Carolina Herrera haljina – 12 hiljada dolara, a koja je ovog puta istakla njene obline. 

Bidenova je, za razliku od Melanije i Michelle, svoje dizajnerske komade nosila i po nekoliko puta. Oscar de la Renta haljinu, koja vredi 5. 690 dolara, u kojoj se slikala za naslovnicu Voguea, oblačila je barem tri puta, i to na važnim skupovima na kojima je nastupao njen suprug, što je javnost protumačila pre kao njen stav o modi i isticanje skromnosti, nego nemarnost. 

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia 

 

Najnovije