Harper's Bazaar Srbija

Najmoderniji model sezone: grčke sandale na vezivanje

Složeno tkane sandale sa kaiševima zauzele su istaknuto mesto u kolekcijama za proleće/leto.

Ipak, takve sandale se teško mogu nazvati trendom za jednu sezonu. „Gladijator“ sandale su registrovane u ormarima trendseterki još 2000. godine. I iako je stil tokom vremena pretrpeo značajne promene, klasične grčke sandale jednostavno moraju da se pojave u ormaru svake moderne devojke. Ravne, neutralne boje sa trakama koje dosežu do potkolenica – ovo su bitni elementi savršenog letnjeg para.

Međutim, na modnoj pisti mogli smo da vidimo modernu interpretaciju našeg omiljenog modela. Ove sezone su sandale sa platformom postale glavni must-have: japanke, sandale i, naravno, gladijatorske sandale. Par sa masivnim đonom biće odličan pratilac i na putovanju i u redovnoj šetnji gradom. U oba slučaja recept za savršen izgled je vrlo jednostavan: lagana platnena košulja muškog kroja, crop pantalone svetle boje i torba od slame. Ali lepršave letnje haljine takođe će izgledati sjajno u kombinaciji sa gracioznim ravnim sandalama.

Izbor odeće koja odgovara vašim sandalama u velikoj meri zavisi od materijala od kojeg su napravljene. Ove sezone postoji čitav niz: od slame do satena.

Logično, sandale sa trakama i kaiševima do potkolenice izazivaju asocijacije na estetiku Drevne Grčke, koju mnogi dizajneri toliko vole (nedavna Dior-ova revija je još jedna potvrda). Možete se osećati kao boginja noseći letnje sandale od jute i modernu dugu tuniku.  

Najlepše modele otkrijte u galeriji fotografija.

Najnovije