Harper's Bazaar Srbija

Sve, samo ne dosadne: Cipele koje ćete viđati svuda u narednim mesecima

Predstavljamo trendi obuću za 2023.

Ako je jedna od vaših novogodišnjih rezolucija da u 2023. unapredite lični stil, a ko to ne želi, budimo realni, onda je najbolje da krenete od temelja. A šta je najčvršća osnova svakog autfita? Cipele, razume se. 

Kad je obuća u pitanju, mnogo toga se pojavilo na revijama koje su prikazivale kolekcije za proleće-leto 2023, ali, nekoliko trendova se izdvojilo. Predtavljamo ih u nastavku. 

Mary Janes

Cipele koje nikad ne izlaze iz mode i koje sigurno imate u raznim varijantama, ali pazite, pre nego što posegnete za vratima svog cipelarnika i izvučete neke stare, imajte na umu da Mary Janes nove sezone možda poseduju klasičnu siluetu, ali su napravljene od luksuznih materijala i interesantnije su, hrabrije, pune detalja.

Čizme ispod kolena

Iako obožavamo one iznad kolena, jer čine da svaki autfit izgleda seksi, ove godine u trendu su čizme ispod kolena – kad razmišljate o njima, neka vam na umu bude Nancy Sinatra u spotu za This Boots Are Made For Walkin’. Kolirit, oblik i visinu štikle birajte prema afinitetima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KATY PERRY (@katyperry)

Magenta

Kada je Pantone otkrio boju za 2023, naravno da se odjednom pojavila i obuća u koloritu koji mnoge asocita na boju maline. Bilo da nosite obuću u grimizno crvenoj ili fuksija roze, nećete pogrešiti sa najtrendi nijansom. S obzirom na to da se magenta dobija mešanjem crvene i plave, mogućnosti za njeno kombinovanje su beskonačne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cariuma® (@cariuma)

Fancy (u pravom smislu reči)

Ma koliko da su u ovom trenutku moderne cipele sa platformom, a jesu, sigurno ste svesne da ne postoji ništa elegantnije od ravne obuće koja pomalo podseća na cipelice za devojčice, a pomalo na najudobniju obuću ikad – podjednako voljene i omražene, baletanke. One su idealne za sve trenutke: svakodnevne šetnje sa prijateljicom, izlazak sa partnerom, odlazak na posao, za plesne podijume i svaku vrstu zabava. 

Moto

Bajkerske jakne su apsolutni modni favorit, ali isto važi i za bajkerske čizme. Naravno da ne morate da vozite motor da biste ih nosili, niti da volite moto-trke, dovoljno je da želite da nosite obuću u kojoj izgledate strašno seksi, dok istovremeno poručujete da niste nimalo slatki i ne želite da vam se iko nađe na putu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MANGO (@mango)

Mašnice 

Ako volite smokinge i klasičan chic stil, dopašće vam se ideja da o svom stopalu razmišljate kao o poklonu koji treba upakovati, posebno onda kad idete na neku zabavu. A kad se poklon upakuje u najsjajniji papir, onda se na njega obavezno stavi neka mašnica, pogledajte kako to izgleda kad su u pitanju cipele Mach & Mach brenda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MACH & MACH (@machandmach)

Hibridne patike

Šta se dobija kad ukrstite sportske patike za vežbanje, elegantnu obuću za šetnju i patike za hajking? Dobija se hibridni model patika za sezonu proleće-leto 2023. 

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije