Harper's Bazaar Srbija

Otisci "mebla" – novi trend ove jeseni

Spajamo se sa enterijerom!

Spajamo se sa enterijerom!

Tokom ove godine proveli smo toliko vremena u svojim domovima da je fraza „osećajte se svuda kao kod kuće“ poprimila potpuno drugačiju notu od uobičajene.

Veliki trend nadolazeće jeseni su otisci mebla koji podsećaju na elemente kućnog nameštaja. Teksture tepiha, obrasci tapiserija, patchwork, šare kao sa toplih pokrivača – sve su to uočljivi jesenji trendovi.

Pre nekoliko godina, trudna Kim Kardashian došla je na Met Gala u cvetnoj haljini brenda Givenchy – i odmah postala predmet šale. Korisnici društvenih mreža uporedili su njen stajling sa sofom sa sličnim otiskom.

U novoj sezoni, postoji još više prilika za takve šale, jer su se motivi iz enterijera pokazali kao važan trend. Različiti dizajneri priznali su ljubav prema ovim otiscima na svoj način – neko je uzeo šarene tepihe kao inspiraciju, neko – tapiserije, neko – prekrivače, a neki dizajneri – samo dobre stare sofe sa uzorkom.

Dizajnerka Marine Serre predstavila je uske haljine od „tepiha“ preko svojih poznatih majica i kombinezona sa polumesecom. U njenom slučaju, sve je još autentičnije: korišćen je pravi mebl za nameštaj, koji je njen tim kreativno preradio. Jakne i kaputi Gabriela Hearst sašiveni su od pravih tepiha – dajući antikvitetima novi život. Motive tepiha koristili su takođe Etro i Isabel Marant.

Kakve su modele dizajneri pripremili pogledajte u galeriji.

foto:bazaar.ru 

 

Najnovije