5 trendova patika koji prete da zamene bele Sambe u 2024.

Patike su dostigle vrhunac potražnje, a mi bliže razmatramo ključne trendove za 2024. godinu.

Kako sportska odeća i aksesoari nastavljaju da budu predmet širokog interesovanja, potražili smo više informacija o ovom trendu na pistama i u garderobama stilskog seta. Već predviđamo da će uzvišeni, sportski komadi preuzeti 2024. zahvaljujući kolekcijama The Row i Gucci, gde su stvari poput šuškavih jakni, trenerki i dukseva sa rajferšlusom dobili dizajnerski tretman. Patike su takođe dostigle vrhunac potražnje, a mi bliže razmatramo ključne trendove za 2024. godinu.

Stilovi poput retro patika (da, mislimo na Adidas Sambe) su već dostigle svoj vrhunac, ali interesovanje ne jenjava. Umesto toga, sveži stilovi dobijaju na zamahu. Očekujemo da ćemo videti porast nijansi poput bordo koje odražavaju trendove boja iz kolekcija za proleće 2024. Patike primećene na slavnim ličnostima, modnim insajderima i pistama, kao i najnovije dizajnerske saradnje, takođe nagoveštavaju stilove za praćenje naredne sezone.

Koža+antilop

Patike Miu Miu x New Balance od antilopa primećene na pisti brenda za S/S 24, već su jedna od nadolazećih patika o kojima se najviše govori u 2024. Osmišljavajući kultni stil u kamel boji, cipele su ukazale na rastući trend patika od kože i antilopa.

Retro

Već nekoliko godina vidimo oživljavanje retro stilova patika. Možda najistaknutiji stil je Adidas Samba, koji ne pokazuje znake usporavanja. Wales Bonner je nedavno izbacio saradnju sa Adidasom sa još jednom verzijom Samba patika – ovog puta završenim kontrastnim šavovima i izbačenim jezikom. Toliko su popularni da je na tržištu ostalo samo nekoliko veličina. Druge retro cipele kao što su Onitsuka Tiger Mexico 66, Converse Chuck Taylor All Stars i druge nastavljaju da dominiraju prostorom za patike.

Sporty

Patike postaju veoma sportske! Sve više vidimo sportske patike za trčanje sa novim stilovima koje potpisuju modni dizajneri i brendovi patika. Asics Gel-1130 obrađene u metalik srebrnoj boji i dalje su veoma popularne. Bottega Veneta je takođe nedavno izbacila Orbit patike, koje dolaze u srebrnoj, zelenoj, merlo i crnoj boji, a primećene su na Kendal Jenner i Hailey Bieber.

Čist minimalizam

Čiste bele patike su klasika koja ne poznaje sezone, ali na tržište stižu sveže minimalističke patike. Sambas pobedjuju u ovoj kategoriji sa krem-na-krem verzijom sa đonom od žute gume. Drugi modni brendovi poznati po svom minimalizmu, uključujući The Row i Chanel, imaju usmerene stilove koji donose osećaj uglađenog, uzvišenog sjaja u prostor za patike.

Smele boje

Još jedna ključna poruka u odeljenju patika? Dodajte neku smelu boju. Adidas gazele su dostupne u 30 nijansi!, a posebno su popularne u bordo i crvenoj boji. Onitsuka Tiger Mexico 66 u žutoj boji—obuća koju je nosila Uma Thurman u filmu Kill Bill—uveliko su se vratile.

Foto: Profimedia, Promo

Najnovije