Harper's Bazaar Srbija

Prada cipele koje su ušle u istoriju

Svaka žena koja vodi računa o svom stilu, u cipelarniku mora imati ovaj model.

Još 2020. godine, poklonici stila devedesetih, uključujući Bellu Hadid i Hailey Bieber, morali su da ponovo razmisle o svom načinu oblačenja, a sve to zbog para elegantnih Prada mokasina. Nakon što su dobile odobrenje It-devojaka, ove ravne cipele su se rasprodale nekoliko puta.

Ali zašto su svi toliko željni da se šetaju u ovim džombastim cipelama? Kožne mokasine sa logotipom, zaobljenih ivica, gumenim đonom i trouglastom plaketom Prada postavljenom na sredini koje odišu back to school stilom postale su nezamenjive.

Lišće počinje da opada i svi zamišljamo sebe kao Ali MacGraw u filmu “Love Story”, gde svi nose bež kapute, džempere i marame. Iako gospođa Prada nikako nije bila jedina koja je napravila ovaj model obuće, njene loafersice su se nekao izdvojile od onih koje nam dolaze od drugih luksuznih brendova.

Do sada je stil Pradinih lepotica debelih đonova bio manje knjiški, više eklektičan. Harriet Stewart odabrala je da ovaj model ponese sa prugastim tregericama i plavom košuljom, dok je Kendall Jenner odlučila da ovaj model ponese uz oversize kaput, plavi džins i svetli džemper.

Moglo bi se zaključiti da u kombinovanju leži privlačnost kultne Pradine obuće: postoji novi školski pristup oblačenju uglačanih cipela koje čine da svi izgledaju ozbiljnije, i one su tu kako bi ostale godinama.

Tekst: A. N.

Foto: Profimedia

Najnovije