Šta možemo očekivati na predstojećim nedeljama mode

Ulice Njujorka, Londona, Milana i Pariza uskoro će postati destinacija za sve modne entuzijaste, a šta ćemo videte na revijama koje su nam čelnici modnih kuća iz ovih gradova za sada ostaje samo da nagađamo.

Nedelje mode kreću polako da se zahuktavaju, a prvi grad na listi je Njujork gde će se prve revije održati 9. septembra, dok će se finale predstavljanja kolekcija za naredno proleće dogoditi u Parizu 4. oktobra.

A šta ćemo to imati prilike da vidimo u ove četiri prestonice mode? Pa to možemo samo da nagađamo i da u narednih mesec dana vidimo koliko smo dobri u predviđanju predstojećih trendova.

Njujork

Velika jabuka svoje revije planirala je između 9. i 14. Septembra gde ćemo imati prilike da vidimo revije Tommy Hilfigera, Eckhaus Latte i Area, ali i Coach-a, Michael Korsa, Gabriele Hearst, Proenze Schouler i naravno Tom Forda.

Od njujorških dizajnera svake sezone dobijamo na tacni najurbanije trendove, a za naredno proleće možemo očekivati apsolutno sve od teksasa do animal printa.

London

Nakon Amerike, fashion sturčnjaci pakuju svoje kofere i dolaze u grad panka – London, gde će se revije održavati u period od 16. do 20. septembra.

Burberry, JW Anderson, Raf Simons neki su od povratnika u Ujedinjeno Kraljevstvo, a pored njih imaćemo priliku da svedočimo i kolekcijama Christophera Kanea, KNWLS i DIlare Findikoglu, kao i mnogim drugim.

Od trendova koji će biti izdiktirani u Londonu, zasigurno ćemo dobiti idealna rešenja za kišne dane koji su neizbežni tokom svakog proleća, ali i ekscentrične komade kakve smo navikli da nam se tamo prikazuju za šta će verovatno biti zadužena kraljica lično – Vivienne Westwood.

Milano

Italija, dobropoznata po svojim besprekornim komadima odeće, biće dom Fashion Week-a od 20. do 26. septembra.

U poznatim zdanjima u Kojima dizajneri iz Milana održavaju svoje revije, ove sezone paradiraće svi – Prada, Gucci, Max Mara, Versace, Giorgio i Emporio Armani, kao i Bottega Veneta, a pored njih tu će biti Valentino, Dolce & Gabbana i mnogi drugi kraljevi mode ove zemlje.

Od italijana, za naredno, pa i svako drugo proleće, besprekoran dizajn, vrhunske materijale, kao i nezaobilazne aksesoare u vidu tašni i cipela koji će zasigurno osvojiti srca svih modnih sladokusaca.

Pariz

Finale ove modne pustolovine, kao i do sada biće održano u gradu svetlosti i to od 26. septembra do 4. oktobra.

U Parizu ćemo gledati Victoriu Beckham koja se iz svog rodnog Londona seli u Pariz, Comme des Garçons,  Zimmerman, Loewe, Dior, Saint Laurent, Balenciagu, Hermès, ali i Celine, MiuMiu, Chanel i Louis Vuitton.

Od dizajnera kao što su oni koji svoje linije predstavljaju u Parizu se uvek očekuje mnogo, s obzirom na činjenicu da zatvaraju čitav modni ciklus, a ono što će nam predstaviti za naredno proleće biče sigurno nešto što ne bismo uspeli da predvidimo čak ni uz pomoć kristalne kugle.

Tekst: Aleksandar Nastasijević

Foto: Profimedia

Najnovije