Harper's Bazaar Srbija

Skechers i Mikloš Kiš – Umetnost emograma na vašim patikama

Predstavljamo Skechers UNO i Emograme!

U beogradskoj Fabrici održan je nesvakidašnji susret mode, dizajna i umetnosti kojim je predstavljena jedinstvena saradnja Skechersa i proslavljenog mađarskog umetnika Kiš Mikloša, poznatog po unikatnim emogramima.

Događaju su prisustvovale brojne poznate ličnosti i insfluenseri, koji su imali priliku da im Kiš, u razgovoru sa njima, odredi jedinstveni emogram u vidu bedža, kojim su svoje Skechers UNO patike učinili posebnim i originalnim.Mikoš Kiš je primenjeni umetnik, dobitnik brojnih međunarodnih nagrada, koji je emograme (emocionalne piktograme) uzdigao na nivo umetnosti. Kroz emotikone, emogrami pokazuju cikličnu promenu u ljudskoj komunikaciji: kako smo od jednostavne komunikacije piktogramima dolazili do sve složenijeg pisanja, da bi se zatim, u doba interneta i digitalizacije, vratili na komunikaciju svedenu na jednostavne piktograme – emotikone. Mikloš Kiš je na kreativan način vratio reči jeziku emocija lišenom teksta i time ga učinio univerzalnim.

Kroz novu UNO kolekciju, Skechers je prepoznao slični talas u jeziku mode, shvativši da jednostavne, udobne bele patike, koje se uklapaju u sve odevne kombinacije, mogu biti poput umetničkog platna – savršen način da kroz njih prenesete svoju poruku.

Upravo to se dogodilo na jučerašnjem događaju gde su svi šetali u svojim novim, unikatnim Skechers UNO patikama, oplemenjenim jedinstvenim bedžom koji predstavlja viđenje njihove ličnosti iz ugla umetnika Mikloša Kiša.

Beograd je prvi u nizu gradova u kom je predstavljena ova jedinstvena saradnja Skechersa sa mađarskim umetnikom. Nakon Srbije, unikatne bele Skechers UNO patike prošateće se u Zagrebu, Budimpešti i Bukureštu.

Tekst: Promo

Fotografije: Promo 

Najnovije