Skorts – kontroverzni trend devedesetih koji se dinamično vraća letnjoj modi

Nova generacija ubrzano menja modna pravila.

Tik Tok i Instagram su se pojavili kao nove piste na kojima generacija Z otkriva nove trendove i oživljava hit fashion momente iz prošlosti, iznenađujući ponekad prijatno, a ponekad neprijatno modni svet.

Mnogi trendovi koje bi prethodne generacije želele da zaborave ponovo su aktuelni, a mlade influenserke ignorišu  prigovore onih koji su ih nosili i zasitili ih se prethodnih decenija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michelle Li (@himichelleli)

Prvo su to bili crop topovi, zatim obojene sjajne helanke, nešto kasnije jakne koje podsećaju na jorgane, ali i teksas midi suknje – moda se neprestano reciklira, obnavlja i  razvija.

Jedan od najkontroverznijih trendova devedesetih vraća se ove godine, kao što smo videli na Tik Toku, i to je ništa drugo do skortsa (skirts + shorts) tj. hibrida između suknje i šortsa.

Brendovi kao što su Zara i Bershka već su prihvatili ovaj trend i u njihovim kolekcijama možete pronaći neke vrlo stilske opcije.

Moderne devojke ih sada nose sa kratkim sportskim topovima i udobnim duksericama, dodajući im aksesoare koji su takođe bili aktuelni devedesetih – patike, kačkete i fanki nakit.

Najnovije