Slamnate torbe opet su top 1. aksesoar proleća i leta

Predstavljamo vam 19 modela poznatih i manje poznatih dizajnera, koji već sada krase svetske izloge.

Pre par godina kada su doživele svoj veliki povratak, bile su pravi boom. Tog leta svi se potrudili da ih ponesu na plažu i pored šešira veikog oboda, obavezno fotografišu za neizostavni Instagram.

Modne vesti punile su stupci o ponovnom oživljavanju duha odvažne Jane Birkin – predstavnice francuske stilske ležernosti, koju krivimo za popularizaciju ovog trenda.

Istini za volju, činjenice iz modne istorije navode da je lepa Jane zapravo ponela klasičnu korpu od pruća, ne torbu ispletenu od slame. Što je još radiklaniji i nekonvencionalniji potez koji nas je danas doveo do toga da jedna Isabel Marant u svojoj aktuelnoj kolekciji poseduje slamnatu tašnu koju možete poneti u svakoj prilici, a Saint Laurent – svoje ime prepoznatljivim fontom ima ispisano na klasičnoj slamnatoj torbi u vidu cegera..

Činjenica je takođe da je ova torba prerasla plažu i zaživela prvo kao omiljeni letnji all day aksesoar, a onda je s proleća postala i “jedva čekanje” aksesoar koji zvanično otvara period sunčanih dana.

Odlično se uklapa sa mokasinama u elegantnoj varijanti, te sa starkama, baletankama i sandalama svih vrsta, dok su one u crnom tonu vodeći trend ovog proleća i leta, a one s kožnim detaljima omiljen izbor za večernju varijantu.

Koji su trenutno aktuleni svetski modeli pogledajte u galeriji.

Tekst: M.B.

Foto: harepersbazaar.com

Najnovije