Harper's Bazaar Srbija

Sezona odmora počinje: Ovo su komadi bez kojih ne možete

Bez obzira da li planirate put u inostranstvo, ili kratak beg od realnosti u vidu vikend izleta, najveći trendovi za prolećnu i letnju sezonu 22 sigurno će vam biti od koristi.

Nesmetana mogućnost putovanja nam stvara posebno uzbuđenje. Bliži nam se vrhunac sezone za dizajnere čiji je fokus na kupaćim kostimima, prozračnim komadimaodeći koja je namenjena odmoru. Ove sezone krećemo se od nostalgičnog heklanja do radosnih resaprirodnih tkanina.

Pored toga, priliv umetničkih printovavibrantnih boja i više su nego prikladni za tople mesece koji su pred nama. Želimo da živimo punim plućima i to je nešto što se vidi kroz boje i izbore komada. Kao rezultat radosne estetike tamne boje i monotona odeća vredna je povlačenja.

Nasuprot tome, prisutan je povratak sedamdesetih koji uključuje šire nogavice, svilene košulje, topove pa čak i bikinije u svrhu svakodnevnog odevanja. Priče ćemo pričati putem odabira odgovarajućih printova, stvarajući jasnu vezu između ličnog stila i onoga što želimo da kažemo.

U nastavku teksta predstavljamo vam naš izbor trendova koji će ove sezone dominirati kada su putovanja u pitanju, i shodno tome započnite pripreme!

Bez napora

Haljina u pink nijansi je najupečatljiviji način da se obučete ove sezone, privučete pažnju bez napora. Dakle, rezultat ovog izbora je minimalan napor za maksimalan uticaj.

Heklano je veliko IN

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NET-A-PORTER (@netaporter)

Mašinsko ili ručno pleteni komadi već nekoliko sezona se svrstavaju u summer essentials. Svetle boje i neutralne nijanse savršeno pristaju ovom načinu izrade.

Oversize obuća

Pravilo koje se odnosi na obuću koju ćemo viđati ove letnje sezone jasno ima za cilj da nam ukaže na to da su predimenzionirani modeli papuča apsolutni letnji must have. Nekada skromne papuče ili sandale spremne su da daju svoj potpis čak i najednostavnijoj letnjoj kombinaciji. Đonovi, kopče i kaišići oko gležnja – dobrodošli.

Izrezi kao ultimatum

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CULT GAIA (@cultgaia)

Sezona topova, haljina i bikinija nam kuca na vrata. Bez obzira da li ste se opredelili za suptilno otkrivanje ili ste samopouzdano odlučili da se ogolite još malo, veliko modno bravo. Odmor je pravo mesto gde vam je pokazivanje kože apsolutno dozvoljeno.

Torbe u živopisnim bojama, o da!

Smeli trend nošenja letnjih torbi, u najneočekivanijim nijansama, savremen je a umeren pristup oplemenjivanja svake kombinacije. Zaigrajte na kartu šoka i odaberite žutu, neon ili tirkizno plavu.

Set iz delova kao srž

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Verandah (@studioverandah)

Odvojeni delovi, čija je međusobna spona isti print od glave do pete, ne ostavljaju nam prostora za grešku. Ovaj trend uvrstićemo kao obaveznu modnu uniformu svakog letnjeg odmora.

Jednostavno maksi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NET-A-PORTER (@netaporter)

I ako su mini i mikro suknje bile prisutne na svim pistama za proleće/leto 22, maksi dužona igra značajnu ulogu kada je odeća za odmor u pitanju. Verzije koje možete da obučete preko bikinija, ili one koje su savršeno stilsko rešenje za večere, neophodne su kada je odmor ove sezone u pitanju.

Dominacija bucket šeširića

Šeširi ostaju na vrhu i ove sezone kada je top lista letnjih aksesoara u pitanju. Sa jedne strane možete birati živopisne boje, print ili teksturu frotira dok nas sa druge strane uvek čeka mirnija varijanta od prirodnih tkanina i laganih materijala.

Priredila: M. Kitić
Foto: Instagram / Profimedia

Najnovije