Kaputi u boji u stilu omiljene princeze sveta

Ako postoji jedna modna ikona 20. veka čiji stil još uvek inspiriše modu 21. veka, to je bez sumnje princeza Diana.

Dvadeset i tri godine nakon njene tragične smrti 1997. godine, ona je i dalje ostaje referenca na trendove svake sezone, bilo da se radi o svakodnevnoj odeći ili najglamuroznijim večernjim izgledima. Njen duh, naravno, održavaju „u životu“ Kate Middleton i Meghan Markle, koje pored nakita koji im je ostavila u nasledstvo preko svojih sinova, vojvotkinje često isprobavaju odeću koja podseća na njenu.

Kako smo na korak od zime, u potrazi smo za novim ili starim stilskim idejama koje inspirišu. Kaputi koje je Diana nosila sami po sebi su kategorija inspiracije, a nedavno pojavljivanje vojvotkinje od Cambridgea u crvenom kaputu Alexander McQueen podsetilo nas je da su kaputi u crvenoj boji bili omiljeni princezi Diani. Crvena, međutim, nije bila jedina boja kojom je odlučila da pojača svoje kraljevske nastupe. Diana se pojavljivala noseći kapute u raznim jarkim, ali i pastelnim bojama: od zelene i plave do ružičaste, žute i ljubičaste, u njenom ormaru je bilo kaputa u svim bojama.

Diana je volela odeću i njena uloga princeze joj je omogućila pristup finim i elegantnim komadima. Tokom prvih godina u kraljevskoj porodici, (imala je 20 godina kada se udala za naslednika britanskog prestola) - često je nosila romantične siluete. Tokom godina, a uz pomoć Catherine Walker, britanske dizajnerke koja je ostala uz princezu od prvih godina braka do smrti, stil je postao smeliji i moderniji. Širi i konzervativniji oblici ustupili su mesto dobro krojenim blejzerima, pencil suknjama, dok su nijanse njenih kaputa postale neutralnije i dinamičnije.

U svakom slučaju, stil princeze Diane je jedinstven, a fotografije u našoj galeriji će vas podsetiti zašto garderobu morate osvežiti bar jednim kaputom u boji.

Pročitajte još

Pročitaj još