Harper's Bazaar Srbija

Swimwear Fever: kupaći kostimi koji odgovaraju svakom tipu tela

Jedan od neophodnih komada tokom leta je nesumnjivo kupaći kostim.

Neophodna odeća na plaži je ona koja će naglasiti naše obline, ali istovremeno nas može pratiti u raznim drugim prilikama od jutra do mraka, posebno tokom odmora. Na primer, jednodelni, otmeni kupaći kostim dobro se slaže sa bermudama, ali čak i sa mini suknjom, zajedno sa nakitom za večernje izlaske čak i u gradu.

Veliki je uspeh pronaći odgovarajući kupaći kostim koji odgovara našoj silueti, sakrivajući naše nesavršenosti i ističući naše „atribute“. Bez obzira na oblik vašeg tela, za vas postoji pravi dizajn kupaćeg kostima!

1. Male grudi: U slučaju da spadate u kategoriju žena sa malim grudima, imate mogućnost izbora između trouglastih kupaćih kostima, ali i onih dizajna koji na gornjem delu imaju karnere ili otiske, jer dodaju volumen.

2. Velike grudi: Znamo da sa velikim grudima teško pronalazite dizajn koji vam odgovara. Ono što vam sa sigurnošću možemo reći je da ne brinete. Izbegavajte dizajn bez naramenica i radije odaberite velike trouglove koji pokrivaju vaše grudi i vezuju se oko vrata, jer nude mnogo veću podršku i udobnost.

3. Telo kruškastog oblika: Za žene čiji je donji deo tela mnogo širi od gornjeg, monohromatski, bezvremenski dizajni poput crne ili tamnoplave, pa čak i crvene boje idealan su izbor. Idealno naglašavaju struk, a ne ostavljaju utisak sužavanja.

4. Telo u obliku jabuke: Za razliku od tela kruške, žene sa telom „jabuke“ imaju širi struk od bokova i mršavije noge. Trebalo bi da preferirate kupaće kostime koji ističu torzo, posebno gornji deo. Dakle, najbolji izbor su kupaći kostimi koji će idealno prekriti obim i učiniti da vaš struk izgleda vitkije, poput modela sa visokim strukom ili jednodelne modele u tamnim nijansama crne ili  plave.

5. Telo u obliku peščanog sata: Kupaći kostim koji vam najviše odgovara je onaj koji najviše ističe struk. Preciznije, model visokog struka iz 70-ih idealan je izbor za vas. U slučaju da imate ravan stomak, savršeno će vam odgovarati bikini klasičnog kroja.

6. Obline na bokovima: Crni jednodelni kupaći kostimi će dati savršen rezultat ženama koje imaju višak kilograma i žele da ih sakriju na neki način. Još jedno dobro rešenje su kupaći kostimi sa vertikalnim prugama koje umanjuju siluetu.

7. Izražen stomak: Stomak je jedan od najčešćih „problema“, posebno tokom leta. Ako ste i vi suočeni sa ovim problemom, odlučite se za kupaće kostime koji ističu gornji deo.

Najnovije