Tkanine pogodne za najtoplije dane

Sve što treba da znate o komadima koje ćete odabrati leti.

Leto je ušlo u naš svakodnevni život i sva pažnja nam je usmerena na to kako stvoriti pravilnu i kompletnu garderobu. Mnogo puta se zanosimo trendovima i dizajnima koji su popularni i zaboravimo da usmerimo pažnju na detalje koji će promeniti i naš stil i našu udodnost. Tkanine pripadaju ovoj kategoriji.

Za letnju sezonu i dane sa vrlo visokim temperaturama postoje neke tkanine, koje će vam postati najbolji saveznik, jer će vam pored stila velikodušno pružiti potrebnu svežinu ili bar neće dodati više toplote. Otkrivamo ih u nastavku. 

Lan

Jedna od osnovnih i omiljenih tkanina leta je bez razmišljanja lan. Lagan, proziran i apsolutno moderan, osvojio je veoma važno mesto kako u našim srcima, tako i u našoj garderobi. Iako se lako gužva i gubi oblik, omogućava nam da stvorimo krajnji, potpuno nemaran, ali uvek moderan izgled. Izgleda vrlo lepo u belim tonovima, ali i u drugim neutralnim, poput bež i ostalim zemljanim nijansama. 

Pamuk

Pogodan je za sva godišnja doba, jer je prirodno vlakno, koje omogućava vazduhu da se slobodno kreće unutar tkanine. Ostavlja kožu slobodnom da „diše“, pružajući udobnost i fleksibilnost. U ovom trenutku vredi napomenuti da se u poslednje vreme pojavljuje sa imenom poplin koji se uglavnom koristi za izradu košulja, ali i pantalona.

Viskoza

Viskoza je materijal proizveden preradom celuloze, strukturnog polisaharida biljaka, koji je pogodan za stvaranje odeće koja „grli“ telo. Ukratko, to je biljna sirovina, koja je ekvivalentna svili. Omogućava telu da „diše“ poput pamuka, dok je istovremeno vrlo lagana. Nije potrebna posebna briga, jer je možete oprati čak i ručno, mlakom vodom.

Svila

Svila je jedna od najpopularnijih tkanina koja se široko koristi u vrućim klimatskim uslovima zahvaljujući načinu izrade. Primetićete da kako vreme odmiče, sve više i više modernih devojaka odlučuje da je uvrsti u svoju svakodnevicu. Idealan je izbor za dodavanje sjaja vašem izgledu. Naći ćete je u mnogim dizajnima, ali mi najviše volimo svilene košulje, suknje i haljine. Intenzivne nijanse čine da svila izgleda još impresivnije.

Chambray

Nažalost, teksas nije pogodan za letnje dane, jer je veoma teška tkanina. Međutim, ako ste ljubitelj dizajna od teksasa, ne morate da brinete, jer možete odabrati komade od „chambray“. To je tkanina slična teksasu sastoji se od svetlijih ili tamnijih nijansi, dok istovremeno ima sposobnost da upije veći deo znoja.  

foto: Pinterest

 

Pročitajte još

Pročitaj još