5 ključnih trendova za proleće/leto 2022

Kolorit, kratko i sexy je u fokusu.

Možda ste čuli izjavu da je kovid ubio modne trendove. Delimično bismo se složili: revije za proleće/leto 2022 bile su haotične, gde su prikazane kreativne mešavine onoga što su dizajneri mislili da svet želi nakon pandemije.

Ova frenetična energija nigde nije bila očiglednija nego u Louis Vuitton-u, gde je Nicolas Ghesquière bio inspirisan „figurom vampira koji putuje kroz vreme, prilagođavajući se kodeksima oblačenja doba u kom se nađe“. Grandiozne haljine iz 18. veka kupolastog oblika u suknji sa prosečenim rubovima kako bi otkrile crvene satenske čizme u stilu superheroja, hibridi velova i smokinga upareni sa indigo farmerkama, prsluci ukrašeni zlatnim pletenicama sa kratkim suknjama i ogrtačima. Zaista bilo je svega.

Ipak, jedno je nesumnjivo – osećaj popuštanja stega u svakodnevnom životu i novih prilika koje su pred nama, prožimao je i nove kolekcije. Potreba da se iskažemo, istaknemo svoje nesavršenosti i prihvatimo ih kao nešto sasvim normalno, ponovo navučemo mini suknje, vratimo boje u svoje ormare i oživimo ono najbolje iz prošlih vremena prisutno je i u trendovima više nego ikada. Chanel je podstakao svoje manekenke da se smeju, vrte i igraju pred objektivima, kao što su to nekad radili supermodili 90-ih, uvodeći nas u nove mikro trendove.

Treba napomenuti i da je moda konačno shvatila da senzualnost dolazi u svim oblicima, tonovima kože i veličinama. Konačno! Modeli Precious Lee, Alva Claire, Paloma Elsesser and Yumi Nu bili su među najtraženijim za proleće, donoseći preko potrebnu raznolikost na pistama.

Sve u svemu, pred nama su smeli, odvažni trendovi koji govore da je sada trenutak da igrate na sigurno, tako što ćete rizikovati. Fokus je na ekstremima, zato vreme je da se stilski zabavite.

Donosimo vam u galeriji 5 najvećih modnih trendova za proleće/leto 2022. o kojima morate da znate.

Foto: Profimedia

Priredila: T. Mišović

Najnovije