Zašto je nova preppy estetika tako sexy?

Novi način da se igrate sa starim stilom.

Ako pogledate prolećne kolekcije najvećih modnih brendova na svetu, recimo Chanel i Miu Miu, biće vam jasno o čemu govorimo – preppy estetika je ponovo u modi, ali ne onako kako su je videli uštogljeni njujorški japiji osamdesetih godina, već današnji mladi koji žele da izgledaju kao deo više klase, dok istovremeno ističu i svoj seksepil. Ako ne možete da zamislite preppy kao seksi, privlačan, zabavan stil, koji više otkriva nego što pokriva, samo pogledajte revije Maryam Nassir Zadeh ili Sandy Liang. I dalje je sve nekako elegantno, classy, intelektualno i avangardo, dok istovremeno pokazuje gole noge, stomak, grudi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @chanelofficial

U knjizi koja je napisana 1980, The Official Preppy Handbook,  Lisa Birnbach piše da preppy žene nisu seksi, šta više one nisu ni zainteresovane za seks ili makar to nikad  neće da pokažu, ali danas to sve pada u vodu jer nova era preppy stila podrazumeva da budete elegantni, ali da u fensi restoran uđete samo u sakou i čarapama, bez pantalona. Ili ne noseći grudnjak ili noseći samo bra top i suknju niskog struka koja pokazuje vaše savršene trbušnjake, kako je to radila svojevremeno majstorica preppy stila Carolyn Bessette-Kennedy.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miu Miu (@miumiu)

Zašto se baš sada vraća preppy stil i to u novom modifikovanom obliku? Uzroke možemo tražiti u dvehiljaditim, a danas su mladi ludi za svime što ima y2k oznaku, kada je bio itekako popularan zahvaljujući seriji Gossip Girl. Glavni junaci ovog televizijskog ostvarenja koje govori o mladim ljudima, studentima i srednjoškolcima sa Upper East Sidea, nosily su razvezane kravate uz raskopčane košulje i ultra kratke suknje na falte, možda ne odeću primerenu za školu, ali svakako da za njihove vannastavne aktivnosti.

I možda baš u tom grmu leži zec – pobeći iz škole dok traje nastava i raditi šta god vam je volja. Razigrati strogo krojena odela, olabaviti kravate, nositi leptir mašnu bez košulje, ultra kratku mini suknju uz oversized dedin džemper, raspojasati košulju i igrati se – pokazati svetu da ne želite da nosite uniformu. Možda sexy prep nije bunt protiv sistema, ali je sigurno dobar način da se igrate modom i ponovo osetite mlado – kao da svakog trena možete da zgrešite i da se izvučete sa tim.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sandy Liang (@sandyliang)

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije