Harper's Bazaar Srbija

106 retkih komada vintage nakita Chanel na aukciji

Mnogi od njih postoje u jednoj kopiji.

Aukcijska kuća Christie’s na aukciji će ponuditi 106 retkih komada nakita Chanel koje je kreirao Karl Lagerfeld. Mnogi od njih postoje u jednoj kopiji i stvoreni su prema skicama legendarnog dizajnera posebno za revije francuske kuće.

Online aukcija održaće se od 14. do 29. januara sledeće godine. Sav nakit je napravljen 80-ih i 90-ih – period koji se smatra možda i najvažnijim u Lagerfeldovoj saradnji sa Chanelom. Početna cena lota kreće se od 200 do 6000 dolara. Prema rečima stručnjaka, tokom aukcije konačna cena pojedinačnih predmeta može dostići 163.000 dolara.

Aukcijska kuća je rekla da kolekcija „pruža uvid u zlatno doba Lagerfelda u Chanelu“.

Ova kolekcija je trenutno najveća privatna kolekcija nakita Chanel koja je stavljena na aukciju. Prema Christie’s specijalisti za nakit, „ovi komadi otvaraju prozor u modni svet 80-ih i 90-ih“. Svi predmeti ranije su bili u kolekciji Susan i Johna Gutfreunda – bliskih prijatelja Karla Lagerfelda, kojima je legendarni dizajner lično poklonio mnogo nakita.

Prodaja nakita Chanel deo je velike aukcije lične kolekcije Gutfreunda, koja je čuvana u njihovom impresivnom stanu sa 20 soba u Njujorku. John Gutfreund je bio poznati američki bankar, a njegova supruga Susan bila je bivša stjuardesa koja je bila upoznata sa svim glavnim modnim dizajnerima svog vremena.

 harpersbazaar.ru

Najnovije