25 razloga da Jackie Kennedy ove sezone postane vaša stilska inspiracija

Ako je bila modni uzor Amal Clooney zašto ne bi i vama?

Ne, čuvena advokatica nije svoj besprekoran stajling stvorila zahvaljujući besprekornom ukusu, on je svakako imao udela, ali po pitanju izgradnje zavidno stilizovanog izgleda lepe Amal, najveću ulogu imao je bazni model od koga je inspiracija potekla, a to je velika Jacqueline Lee Kennedy Onassis.

Lady like kompleti? Kaput haljine? Obavezne naočare za sunce? Jednobojne večernje haljine golih ramena? Venčanica sa golim ramenima? O, da. Sve su ovo bili bazni komadi Jackie O., a onda ih je nekoliko decenija kasnije u svoj stajling implementirala Amal Clooney.

I to nije ništa čudno, tokom perioda 60-ih I 70-ih godina prošlog veka, najvoljenija Prva dama Amerike postavila je standard u odevanju – šik i damski, ali bez preterivanja.

Čak i kada je nosila Chanel komplete, koje je upravo ona popularizovala ili glamurozne Givnchy haljine, polazilo joj je za rukom da izgleda otmeno, ali nikad “overdressed”

Zahvaljujući ovoj šik jedinici za meru, Jackie je postavila standard za čitavu generaciju žena: kako da izgledaju, oblače, ali i kako da se ponašaju.

Bila je modna ikona svog doba i smatra se jednom od najuticajnjih i dan danas. 

S obzirom da je u jeku povratak trendova inspirisanih upravo erom u kojoj je na vrhuncu modne vladavine bila Jacqueline Kennedy, smatramo da je to više nego dovoljan razlog da pronađemo inspiraciju u ovih 25 look-ova čuvene Prve dame Amerike koja bi danas proslavila 93 rođendan.

Priredile: Mila Đenić i Maja Bunčić

Foto: Profimedia, Pinterest

Najnovije