Harper's Bazaar Srbija

50 najboljih stajlinga junakinja serije „Seks i grad“

U čast povratka naših omiljenih heroina, podsećamo se njihovih najboljih odevnih kombinacija.

“Seks i grad” se vraća – i čini se da su ove vesti veoma uzburkale javnost. Prošlo je 16 godina od emitovanja poslednje sezone, a strasti za njom nisu se smirile do sada. Na društvenim mrežama naći ćete stotine naloga obožavalaca koji pažljivo prikupljaju arhivske snimke iz serije i znatiželjne činjenice iz istorije njenog nastanka – a u komentarima korisnici žestoko raspravljaju o tajnim značenjima poznatih monologa Carrie Bradshaw.

Uprkos očiglednoj popularnosti, nisu svi bili zadovoljni vestima o povratku omiljene serije. Prvo, jer će sada biti tri prijateljice: Kim Cattrall je odbila da učestvuje u projektu, što znači da će ime Samanthe Jones sada biti izbrisano iz istorije – a ovo je zaista veliki gubitak zapleta. Drugo, svi znaju za ozloglašenost nastavaka – kao što znate, retko su zaista uspešni. Još ne znamo da li će se nova sezona voljene serije pretvoriti u trijumf ili potpuni fijasko, ali unapred smo sigurni da će to biti vrlo zanimljivo u pogledu stila.

Zapravo, zbog mode i stajlinga heroina serija je stekla takvu ljubav gledalaca širom sveta. A najzanimljivije je to što nakon toliko godina mnogi stajlinzi glavnih likova uopšte nisu izgubili na aktuelnosti – a neki su počeli da izgledaju još zanimljivije. Kao što znate, moda je ciklična – i sada je napravila još jedan zaokret, vraćajući se na istu tačku gde je bila krajem 90-ih i početkom 2000-ih. Da, u isto vreme kada su gledaoci širom sveta sedeli ispred televizijskih ekrana u nestrpljivom iščekivanju novih epizoda Seksa i grada.

Stoga nije iznenađujuće što stajlinzi Carrie, Samanthe, Charlotte i Mirande iz tog vremena sada izgledaju tako stilski. I još uvek možemo mnogo toga da naučimo od naših omiljenih heroina. Na primer, kako graciozno nositi jakne ili kako savršeno izgledati u minimalističkoj haljini ili recimo, kako odabrati pravu Fendi Baguette ili Dior Saddle torbe za svoj izgled – oba modela ponovo obaraju sve rekorde popularnosti. U jednoj od epizoda Samantha Jones pojavila se u odevnoj kombinaciji trenutnih modnih trendova: košulja preko rolke i kožne pantalone – ovaj look se može lako i danas ponoviti. Svilene suknje, koje su volele sve četiri prijateljice, od tada se nisu mnogo promenile – sada ih nosimo sa pletenim džemperima.

U galeriji fotografija pogledajte stajlinge junakinja omiljene serije koje i danas možete “kopirati”.

foto:harpersbazaar.ru

Najnovije