Harper's Bazaar Srbija

Alexa Demie raskinula svoju dugogodišnju vezu

Zvezda serije Euphoria, odlučila je da prekine svoju saradnju sa francuskom modnom kućom

Alexa Demie prekinula je sve poslovne veze sa Balenciagom nakon njihovog nedavnog skandala. Kao što već i sami znate, ova modna kuća nedavno je doživela linč zbog svoje praznične kampanje u kojoj na fotografijama deca drže plišane medvede obučene u harnese.

Zvezda Euphorie je prestala da prati zvanični Instagram nalog ovog brenda, a takođe je izbrisala sve svoje fotografije u vezi sa njim. Glumica je bila jedno od zaštitnih lica Balenciaga kampanje za zimu 2022. i oblačila ju je u raznim prilikama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @alexademie

Od ovog  skandala koji je uzdrmao javnost, brojne zvezde i uticajni ljudi izneli su svoje mišljenje o zloglasnoj prazničnoj kampanji. Kim Kardashijan je nedavno u svojim Instagram storijima prekinula ćutanje o ovom događaju, otkrivši da je „zgrožena i ogorčena nedavnim kampanjama Balenciage“. Iako naizgled nije prekinula veze sa modnom kućom, priznala je da „preispituje“ svoj odnos sa brendom.

„Kao majka četvoro dece, potresena sam uznemirujućim slikama“, dodala je ona. „Bezbednost dece se mora poštovati i svaki pokušaj da se normalizuje zlostavljanje dece bilo koje vrste ne bi trebalo da ima mesta u našem društvu — tačka. Cenim što je Balenciaga uklonla fotografije kampanje i izvinila se. Verujem da razumeju ozbiljnost problema i da će preduzeti neophodne mere da se ovo više nikada ne ponovi”, napisala je Kim.

Pored toga, Demna, kreativni direktor ove modne kuće, se takođe oglasio. „Želim da se lično izvinim zbog pogrešnog umetničkog izbora koncepta za prazničnu kampanju sa decom i preuzimam svoju odgovornost“, podelio je on u izjavi na Instagramu. „Bilo je neprikladno da deca promovišu predmete koji nemaju nikakve veze sa njima.“

Nakon Alexinog poteza, očekujemo da vidimo koje poznate ličnosti će još prekinuti saradnju sa francuskim brendom, a podsećamo da pored nje i Kim, u Balenciaginim kampanjama su se pojavile i Nicole Kidman i Dua Lipa.

Tekst: A. N.

Foto: Profimedia

Najnovije