Moda / Vesti

Balenciaga gest humanosti za Ukrajinu

Potez koji je privukao pažnju.

U jeku aktuelnosti dve krajnosti: trenutne stvarnosti u kojoj živimo – rata koji je zadesio Ukrajinu i Nedelji mode koja se približava svom vrhuncu u Parizu, dešava se ono što je jedino realno: svet mode – ma, koliko se činio površnim na prvi pogled počinje sve više i sve burnije da reaguje na politička dešavanja koja ga  i kako dotiču.

Kolika je zapravo moć mode i koliko njen glas može da se čuje, ostaje da vidimo u danima koji su ispred nas. Za sada je nekolicina brendova odlučila da demonstrira tu moć, a među njima se ponajviše ističe jedna od najvećih modnih kuća sa sedištem u prestonici Francuske – Balenciaga.

U znak solidarnosti sa situacijom u Ukrajini brend je obrisao sve objave sa svog Instagram naloga i najavio da će od sada, pa ubuduće svoju društvenu platformu koju prati preko 12 miliona ljudi, koristiti isključivo za pomoć Ukrajini.

U objavi sa fotografijom ukrajinske zastave piše sledeće:

“Podržavamo mir i donirali smo WFP-u kako bismo pridoneli prvoj humanitarnoj pomoći za ukrajinske izbeglice. Svoje platforme u narednim danima koristićemo za prenošenje informacija o situaciji u Ukrajini. Kliknite na link i donirajte sada.”

Tekst: M.B.

Foto: Profimedia

 

Pročitajte još