Harper's Bazaar Srbija

Bella Hadid govori o rasizmu u svetu mode

“Čak i ako sede u prvom redu, ne osećaju se prihvaćenim”, rekla je ona u nedavnom intervjuu, pozivajući se na svoje crne prijatelje.

Bella Hadid je u nedavnom intervjuu govorila o rasnom rasizmu u svetu mode i kako oseća potrebu da koristi svoju platformu da obaveštava svoje pratioce o pokretu Black Lives Matter.

“Imam obavezu da koristim svoju platformu za dobre stvari, pogotovo kako postajem starija”, rekla je. “Želim da znate da možete da koristite svoj glas i tražite pravdu za ono što vam je važno. Želim da mlade devojke i dečaci znaju da nije važno da budu samo ljubazni, već i snažni i da kažu istinu.”

Hadid je takođe govorila o rasizmu koji vidi u svetu mode. “Dok prelazimo u novu sezonu, bojim se da vidim još jednu svoju crnu prijateljicu kako gleda kako joj kosa gori od pegle za ravnanje ili kako sama stavlja šminku, jer šminkerka nije obučena da radi na različitim tonovima kože”, rekla je.

“Mrzim činjenicu da se neke moje crne prijateljice osećaju onako kako ne treba. Čak i ako sede u prvom redu, ne osećaju se prihvaćeno. Naša industrija treba da se zasniva na ličnom izrazu i individualnosti, ali realnost je da je [mnogo ljudi] još uvek diskriminisano upravo zbog [tih razlika].“

harpersbazaar.gr

Najnovije