Harper's Bazaar Srbija

Billy Arora: Modno buđenje

Rolka Maison Margiela

Ono što ističe zvezdu naše Junske digitalne naslovnice Billy Arora-u, pored interesantnog mešovitog porekla i bogate karijere modela, jeste interesovanje ka alternativnoj medicini i praksi kojoj se sve više i profesionalno okreće. U iskrenom i opuštenom razgovoru za portal magazina Harper’s Bazaar sa nama je podelila svoje stavove, iskustva, planove i ideje.

Poreklom ste polu Indijanka, polu Norvežanka. Recite nam nešto o svom interesantnom poreklu?

Ono što je interesantno u vezi mog porekla jeste to da su u pitanju dve veoma različite kulture. Oba moja roditelja odgajala su me u vrlo otvorenom i slobodnom duhu. Tako sam bila u mogućnosti da učim i uživam u iskustvima koja dolaze sa obe strane. Moram da kažem da postoji nešto zaista lepo u vezi indijske kulture. Takođe, mnoštvo najizvikanijih i “zdravstvenih trendova” koje najčešće imamo priliku da vidimo ovih dana, zapravo potiču iz Indije i njihove drevne medicine.

Kako ste započeli karijeru modela?

Moja majka je zapravo bila model, bila je član IMG agencije i pre mog rođenja. Bavila se modelingom i pre no što sam ja rođena. Još uvek je radila kao model dok sam ja bila dete, a kako sam počela da se približavam tinejdžerskim danima krenula su pitanja da li i ja želim da se bavim modelingom. Pretpostavljam da mi je činjenica što sam bila deo tog sveta pomogla, jer to je za mene u odnosu na nekoga ko nije imao dodirnih tačaka sa tim svetom, bila izvodljiva stvarnost. Otišla sam u Njujork i počela sa 19 godina da se bavim modelingom puno radno vreme.

Haljina Mes Demoiselles
Rolka Commando
Patike Balenciaga

Sa kojim brendovima ste sarađivali do sada?

Neki od klijenata sa kojima sam sarađivala su Hermes, YSL beauty, Vogue, Moschino, Sephora, Rudsak, L’officel, Grazia and Harper’s Bazar.

Da li ste se na fotografisanjima susretali sa izazovima? Podelite sa nama neku izazovnu situaciju

Pre nekog vremena snimala sam kampanju u Kanadi. Kampanja je bila zaista interesantna ali smo morali da se penjemo 8 sati (na visokim potpeticama) dok je mašina koja pravi veštačku maglu ispuštala dim svuda oko nas. Jako sam loša u ravnoteži te sam u svakom trenutku imala pratnju iz straha od pada.

Stekli ste obrazovanje o bilju i zdravoj ishrani. Da li radite i kao coach kada je zdravlje u pitanju?

Kada sam odlučila da se školujem za obe stvari, nikada nisam planirala da pravim karijeru od toga. To je došlo iz mojih ličnih strasti i interesovanja. Ipak, otvorena sam da se u budućnosti pozabavim temom herbalizma, ljudi zaista potcenjuju moć biljaka. Biljke drže energiju i neverovatno su lekovite.

Marama Vintage
Kaput Nanushka
Čizme Saint Laurent

Podelite sa nama vašu dnevnu beauty rutinu. Koliko vam je ona važna?

Trudim se da bude jednostavna, dosta toga sam naučila od svoje majke. Sve što koristim i stavljam na svoje telo i kožu je prirodno bez ikakvih hemikalija. Smatram da je u mom slučaju manje više, imam rutinu nege kože koju obavljam ujutru i uveče i ona se sastoji od čišćenja, povremeno koristim i tonik, hidratacije i ulja za lice. Jednom nedeljno radim piling dok kosu perem 2-3 puta nedeljno i trudim se da je ne tretiram fenom ukoliko to nije neophodno. Pored toga koristim terapiju hiperbaričnim svetlom kao i terapiju kiseonikom. Takođe, verujem da ako ste zaista srećni i ako je vaš nivo stresa na minimum to će za vašu kožu učiniti više od bilo koje kreme.

Recite nam nešto o svom modnom brendu

U poslednjih godinu ipo dana moj veliki prijatelj, koji je neverovatan pisac i odličan kreativni direktor pomogao mi je da oživim zaista lepu viziju. Brend ćemo pokrenuti tek za nekoliko meseci tako da još uvek ne mogu da vam odam previse. Želja mi je bila da spojim u celinu stvari koje su za mene posebne a to su moda, održivost i izražavanje emocija. Zaista sam uzbzđena zbog toga.

Kako vidite sebe za pet godina?

Vrlo sam uzbuđena oko toga da vidim gde će me put odvesti, nadam se da ću biti na mestu na kome ću moći da održavam uspešan balans između karijere, putovanja i porodice.

Blejzer Samsøe Samsøe
Minđuše Vintage
Rolka Moncler

English here:

You are half Indian and half Norwegian. Tell us something about your interesting origin?

What’s interesting about my origin is that they are very different cultures. Both of my parents raised me in a very free and open minded way, I was able to learn and enjoy experiences on both sides. I would say there is something really beautiful about the Indian culture, a lot of the most hyped and common ‘health trends’ these days actually originated from India and their ancient medicine.

How did you start your modeling carrer?

Well, my mother was actually a model, she was with IMG before I was born. She still modeled while I was a child and as I approached my teens, I started to get asked if I wanted to model as well. I guess in some sense I was born into this world. I went to New York and started modeling full time when I was 19.

What brands have you worked with in the past?

Some of the clients i have worked for have been Hermes, YSL beauty, Vogue, Moschino, Sephora, Rudsak, L’officel, Grazia and Harpers Bazar.

Rolka Moncler
Haljina Art Dealer
Čarape Commando
Cipele Mercedes Castillo

What has been your most challenging photoshoot?

I shot a campaign a little while back in Canada. The campaign was really cool, we basically had to rock climb for 8 hours (in heels) while having a fog machine blown everywhere. I don’t have the greatest balance, so someone had to follow me around the whole time to make sure I didn’t fall.

You have education in Herbalism and Nutrition Do you work as a health coach as well?

You know, when I decided to go to school for both I never really had the intention of making either a career. It was more so out of passion and personal interest. With that being said though, I would be open to pursuing something in herbalism in the future. People really underestimate the power of herbs, they hold healing energy if used in the correct manner .

What is your daily beauty routine? How is important to you?

I try to keep it somewhat simple, I learned a lot from my mother. Everything I put on my body and skin is natural, no chemicals whatsoever. I think less is more for me. I have a skincare routine I do morning and night which consists of cleansing, sometimes toning, moisturizing and applying a facial oil to top it off. I love icing my face also. Once a week I’ll exfoliate, I try to wash my hair only 2-3 times a week and I use absolutely no heat on it unless I need to. On top of all that I use red light therapy and love to do hyperbaric oxygen therapy. I believe if you are truly happy and have stress to a minimum, that’ll do more for you than any $500 cream will.

Blejzer Won Hundred
Rolka Maison Margiela

Tell us sometnihg about your fashion brend.

In the last year and a half a friend of mine, who is an incredible writer and creative director, helped me bring a really beautiful vision to life. We aren’t launching for a couple more months so I can’t reveal too much yet. But I wanted to create something that combines a lot of things that are special to me, including fashion, sustainability and the expression of emotions through words. I’m really excited about it.

Where do you see yourself in five years?

I am excited to see where this journey takes me, I hope to be in a place of maintaining a balance between a successful career, travel and having a family.

Blejzer Won Hundred
Suknja Malene Birger
Rolka Maison Margiela
Čarape Wolford

Razgovarala: M.K

Tim:

Photography & Creative Direction: Sebastian Hilgetag
https://www.sebastianhilgetag.com/
@sebastianhilgetag
Represented by KleinPhotographen
Model: Billy Arora

Billy Arora – Model Profile – Photos & latest news (models.com)
Make Up & Hair: Julia Hahn @julia.hahn.makeup
www.juliahahnmakeup.com
Styling: Jade Sheils @jadesheils

 

 

 

 

 

 

Najnovije