Bottega Veneta torbe koje se kupuju jednom a nose zauvek

Stil koji je zvanično omiljen arm candy svake trendseterke.

Osnovan 1966. i zasnovan na pretpostavci da su „lični inicijali dovoljni“, brend Bottega Veneta nikada nije unovčio modnu opsesiju logotipima tokom 80-ih ili 2000-ih. Intrecciato tkana koža i chunky chain detalji ionako su dovoljno prepoznatljivi kodovi kuće. No, uprkos decenijskom uklapanju u modni paket, Bottega Veneta tek od 2018. menja brzinu dospevajući na A-listu poželjnosti.

Zašto su Bottega Veneta torbe gorući trend upravo sada?

Sve dolazi od malog potresa u industriji kada je 2018. Daniel Lee imenovan za kreativnog direktora kuće. Prethodno i u Celine-u, Lee-jevu moderno minimalističku estetiku svet je upravo želeo da nosi jer kupci cene dugovečnost, kvalitet i svestranost. Nema ničeg održivijeg od promišljene kupovine predmeta koji zaista volite i koji ćete nositi iznova i iznova.

Prva torba koju je Bottega Veneta lansirao pod kreativnom direkcijom Lee-a, bila je The Pouch meka clutch torba koja je podsećala na oblak. Ispostavilo se da je to bila najbrže prodavana torba u istoriji brenda i još uvek je sezonski must have, iako se Mini Pouch nametnula kao jaka konkurencija. The Bulb sličan je stil u mini varijanti, koji prati zakrivljeni oblik i idealan je ako samo želite da nosite ruž, telefon i ključeve.

The Cassette bi mogla biti jedna od najprepoznatljivijih Bottega Veneta torbi. To je praktičan dnevni stil sa podesivim kaišem koji možete da nosite na ramenu ili preko tela. Opet dolazi u toj debelo tkanoj kožnoj obradi jedinstvenoj za Bottega Venetu. Postoji i verzija sa teškim zlatnim chain lancem (prikladno nazvana The Chain Cassette), koja torbi daje malo sjaja na noćnoj svetlosti, dok je mini Cassette bucket lagana torba za dan.

Još jedna popularna mini verzija, takođe omiljena trendseterima, jeste Mini Jodie torba mekše siluete, sa motivom svezane ručke.

Iako kuća italijanskog nasleđa ima i druge, novije modele, ovi kultni komadi obezbedili su sebi epitet vanvremenskih, čije će vlasnice održavati status ikona stila dok god ih poseduju.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.

Najnovije