Moda / Vesti

Ovo su modni brendovi koje članovi kraljevskih porodica obožavaju!

Od kraljevskih evropskih dvorova iz 16. veka, pa sve do Met Gale, članovi royal porodica širom sveta, oduvek su bili trendseteri.

Počevši od 16. veka, kraljevske porodice krenule su sa javnim nastupima u svojim matičnim zemljama (i šire) kako bi prikazale određene standarde, vrednosti i moral – moda nije izuzetak. Evropski kraljevski dvorovi, tokom istorije, bili su značajan prikaz luksuznih modnih trendova kako za ostale članove kraljevske porodice, tako i za plemiće prisutne na dvoru – poput Marie Antoinette i Elizabeth I. Čak je opšte poznato da je carica Eugenie, žena Napoleona III, pronašla i uzdigla Charles Fredrick Wortha, oca coutur mode, do njegovog uspeha sredinom 18. veka.

Međutim, u proteklih vek i po, odnos između članova kraljevske porodice i mode postao je sve više isprepleten. Umesto da budu samo predstavnici modnih trendova, royal članovi širom sveta postali su direktnije uključeni u svet mode.

U našoj galeriji, osvrćemo se na članove kraljevske porodice (među kojima su Lady Diana i Grace Kelly) koji su stvorili neraskidivu vezu sa modom i brendovima.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.Mišović

Pročitajte još