Harper's Bazaar Srbija

Burberry u svojoj fabrici trench kaputa pokreće proizvodnju maski

Skoro pa svakodnevno, velike modne kompanije i poznate ličnosti obezbeđuju novčana i sva druga neophodna sredstva za borbu protiv korona virusa. Armani je jedan od prvih koji je donirao 1.25 miliona evra za pomoć klinikama i institutima koji se bave razvojem vakcina protiv virusa. Ralph Lauren obezbedio je 10 miliona dolara, a Kering je za italijanske bolnice izdvojio dva miliona evra, dok su L’Oréal i LVMH u svojim fabrikama pokrenuli proizvodnju antiseptika, kao i medicinskih odela i maski, o čemu možete više saznati OVDE.

Juče se britanska luksuzna modna kuća, Burberry, pridružila ovoj listi. Konkretno, brend je ponovo pokrenuo proizvodnju u sklopu svoje globalne logističke mreže, ne bi li ubrzao isporuku od preko 100.000 hirurških maski. Pored maski, u sklopu kompanije Yorkshire biće proizvedena i medicinska odela i ogrtači.

Burberry je takođe, finansirao i jedno istraživanje na Univerzitetu Oksford, koje pokušava da pronađe lek i vakcinu protiv virusa, a uz to je donirao i novac onima koji se staraju za stara i bolesna lica, i obezbeđuju im hranu.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Burberry (@burberry) дана28. Мар 2020. у 4:00 PDT

„U ovim teškim vremenima, moramo se ujediniti! Ceo Burberry tim je veoma ponosan što podržava sve one koji se neumorno bore protiv COVID-19 – bilo da leče pacijente, nalaze rešenja u vidu lekova i vakcina, ili pomažu pri snabdevanju hranom. COVID-19 je drastično promenio našu svakodnevnu rutinu, ali nadamo se da će pomoć koju pružamo spasiti više života, i preuzeti kontrolu nad virusom“, rekao je Marco Gobbetti, Burberry direktor.

Najnovije