Harper's Bazaar Srbija

Chanel će sledeću reviju održati bez gledalaca

Tradicionalna godišnja revija Metiers d’Art u Chateau de Chenonceau biće snimljena 1. decembra, a dva dana kasnije biće premijerno prikazana online.

Kada je modna kuća Chanel najavila reviju u septembru, očekivali su da će to biti tradicionalno predstavljanje kolekcije, sa klasičnim prvim redom gostiju. Međutim, pandemija je promenila planove i sada je premijera nove kolekcije zakazana u digitalnom formatu. Emitovanje će se odvijati na zvaničnom sajtu brenda Chanel i na nalozima kuće na društvenim mrežama.

Kolekcije Metiers d’Art obično su posvećene različitim gradovima sveta i održavaju se na živopisnim lokacijama širom sveta, uključujući Moskvu, Šangaj, Dalas, Njujork… Ovog puta će pandemija koronavirusa privremeno prekinuti ovu tradiciju. Odluka uprave Chanela izgleda očigledno: nedavno je u Francuskoj najavljen drugi karantin, pa će za sada biti zabranjeni svi javni događaji, uključujući modne revije, kao i kretanje između gradova. Možemo se samo nadati da će se do sledeće Nedelje mode situacija nekako popraviti, te da ćemo opet moći da budemo svedoci revija uživo umesto onlajn prenosa.

Najnovije