Harper's Bazaar Srbija

Charlotte Casiraghi je nova ambasadorka Chanel

Doživotno prijateljstvo.

Charlotte Casiraghi je nova ambasadorka i zvanična predstavnica Chanel-a. Ona će takođe biti zaštitno lice nove kampanje za proleće/leto 2021, koju su snimili fotografski dvojac Inez van Lamsweerde i Vinoodh Matadin.

Zapravo, Charlotte i francuska kuća već dugo neguju prijateljstvo. Prema njenim rečima, Chanel je prisutan u njenom životu doslovno od samog rođenja: Karl Lagerfeld je fotografisao njenu majku u odeći Chanel dok je bila trudna. Charlotte se takođe udala u jednoj od najnovijih Lagerfeldovih modnih haljina. Davne 2012. godine devojka se prvi put pojavila u knjizi „The Little Black Jacket: Chanel’s Classic Revisited by Karl Lagerfeld and Carine Roitfeld“, posvećenoj istoriji čuvene crne jakne od tvida. Dakle, izbor je više nego opravdan, jer Charlotte nipošto nije slučajna osoba za Chanel.

Misija ambasadorke neće biti ograničena na puko snimanje reklama – zajedno sa kreativnom direktorkom kuće, Virginie Viard, predstaviće novi projekat pod nazivom Les Rendez — vous littéraires rue Cambon (Književni sastanci na ulici Cambon). Biće posvećen glavnoj, posle mode, ljubavi Gabrielle Chanel i Karla Lagerfelda – književnosti. Kao što znate, oboje legendarnih dizajnera voleli su da čitaju i imali su čitave kućne biblioteke – a ovu činjenicu nije mogla da ne primeti Charlotte, koja je i sama neverovatno zaljubljena u književnost i poeziju.

Tokom 2021. godine održavaće se niz tematskih sastanaka, na kojima će poznati pisci i glumice, okruženi prijateljima kuće, čitati, raspravljati i razmenjivati svoje stavove o sopstvenim delima i delima svojih omiljenih pisaca i pesnika. Prvi takav sastanak održaće se 26. januara 2021. godine u salonu u ulici Rue Cambon 31. Prva reklamna kampanja sa Charlotte Casiraghi biće objavljena 1. januara. U međuvremenu, možete gledati njen intervju, gde ona govori o svom odnosu prema kući Chanel. 

Najnovije