Harper's Bazaar Srbija

Crna žena prvi put postaje predsednica CFDA – američkog saveta modnih dizajnera

Ovo se dogodilo prvi put u istoriji organizacije od 1962. godine.

Savet modnih dizajnera Amerike (CFDA) objavio je ime nove predsednice, Cassandre Diggs, prve crnkinje koja je zauzela tu funkciju od osnivanja organizacije 1962.

Ona je od 2001. godine, radila je u CFDA kao glavni administrativni direktor i glavni finansijski direktor. „Cassandra je inovativan mislilac sa dubokim razumevanjem organizacionih i poslovnih operacija“, rekao je Steven Kolb, generalni direktor organizacije. “Ona je vrsta osobe koja ima prave ideje po kojima CFDA treba da raste u budućnosti.”

Podsećanja radi, CFDA organizacija razvija modne standarde, rešava probleme u američkoj industriji i koordinira američke modne figure. Danas, CFDA ujedinjuje više od 470 dizajnera muške i ženske odeće, dodataka i nakita. Ranije je CFDA objavila nominovane za svoju godišnju nagradu – među njima su bili Tom Ford, Miuccia Prada, Virgil Abloh, Marc Jacobs, Pierpaolo Piccioli i drugi.

Po prvi put u istoriji, dizajneri koji ne dolaze samo iz Amerike dobiće nagrade – imena pobednika biće objavljena 14. septembra, prvog dana njujorške Nedelje mode.

foto:bazaar.ru

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by cfda (@cfda) onAug 10, 2020 at 7:01am PDT

Najnovije