Harper's Bazaar Srbija

Dakota Johnson: Moderna Gucci muza oživela čuvenu “Jackie 1961” torbu

Gucci klasik dobija savremene obrise.

“Uvek sam romantizovala modu 70-ih”, kaže Dakota. “Oblici, linije, boje i dezeni. Ali takođe i vajb ljudi koji su to sve nosili.” Glumičin nostalgičan senzibilitet najbolje se oseća u njenoj estetici i red-carpet pojavljivanjima – od Gucci odela sa retro printom u kom je stigla a na Southwest prošlog marta do Gucci haljine koju su krasila raskošna perja u stilu starog Holivuda za Vanity fair žurku. Zato, verovatno, ne postoji bolja ličnost od gospođice Johnson, koja je mogla da oživi novu verziju jedne od najvoljenijih torbi kuće – Jackie 1961.

Poznata po svom zakrivljenom obliku i zlatnoj kopči, Gucci torba postala je favorit bivše prve dame iz 70-ih, a fotografije Jackie dok obilazi Menhetn sa svojom kožnom torbom, dostigle su status kultnih.

Od jedne zagonetne brinete do druge, Dakota se nametnula kao idealna moderna muza za ovaj savremeni preokret miljenika modne kuće. Slike kampanje, koje je snimio britanski fotograf Glen Luchford, odražavaju vrstu paparaco snimaka koji su tako svojstveni modernoj kulturi slavnih. Na putu do teretane, vidimo Dakotu kako nosi esencijalne stvari jedne It devojke za vežbanje: prostirku za jogu, ključeve od auta, flašu za vodu, plus novu kobalt -plavu verziju Jackie 1961 torbice koja joj visi na kuku.

Takođe savremena devojka, nosi svoju Gucci torbicu u svim bojama – od braon, preko zelene do krem, shodno dnevnim obavezama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @gucci

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.

Najnovije