Harper's Bazaar Srbija

Dark glamur zavladao je crvenim tepihom MTV VMA 2022

Nezaboravni outfiti, poput Lady Gagine meso-haljine, šetali su VMA red carpetom, tako da je ovogodišnja neobična estetika bila isčekivana.

Crveni tepih MTV Video Music Awards-a ima prestižnu ulogu stvaranja nezaboravnih outfita slavnih. Pomislite samo na Lady Gaginu haljinu od živog mesa iz 2010, koja je izazvala lavinu oprečnih emocija u svima nama, od zgražavanja do divljenja u istom trenutku.

Godišnja muzička ceremonija nije sinonim za „suptilno“ ili „blago“, međutim ove godine neki od najboljih holivudskih izvođača napravili su preokret ka svedenijim nijansama mornarsko plave i crne. No, uprkos skromnoj paleti boja, ovogodišnji outfiti bili su sve samo ne – dosadni.

Kada se Lizzo pojavila na crvenom tepihu noseći voluminoznu haljinu iz Jean Paul Gaultier kolekcije za proleće 2022, koju je dizajnirao Glenn Martens, najavila je nov pravac red carpet estetike. Romantičan izgled golih ramena u oblaku plisirane tkanine mogao je samo da osvoji simpatije mnogih. Devojke iz Blackpink grupe nadovezale su se na ovu energiju kada su se pojavile u crnim outfitima od čipke i guste vune, koje su potpisali Dior, Saint Laurent, Chanel i Celine.

Čak su i muškarci prihvatili ovaj modni senzibilitet. Domaćin večeri, Jack Harlow nosio je Hermes odelo od kože, upareno sa uskom rolkom. Uvek drugačiji, Maneskin odabrali su blistave Gucci stajlinge koji, naravno, nisu prošli bez korseta, ogrtača i šljokica.

U poređenju sa prošlogodišnjim VMA izgledima, koji su praktično mogli da vas zaslepe, ova nova estetika bila je sveža promena koja je naterala da se fokusiramo na siluete i detalje. Posetite galeriju za sve izglede.

Foto: Profimedia

Priredila: T.M.

 

Najnovije