Harper's Bazaar Srbija

Oscar 2023: Red carpet stajlinzi koji su sami po sebi ispisali istoriju

95. dodela Oskara održana je sinoć u Dolbi teatru u Los Anđelesu, Kaliforniji. Ceremoniju, u čast najboljih filmskih ostvarenja u ovoj godini, vodio je Jimmy Kimmel – što je njegov treći put da preuzima ulogu domaćina. Među nominacijama za najbolji film našli su se Elvis, Tár, Everything Everywhere All at Once i The Fabelmans. Cate Blanchett, Ana de Armas, Andrea Riseborough, Michelle Williams i Michelle Yeoh bile su u kategoriji za najbolju glumicu, a za najboljeg glumca Austin Butler, Colin Farrell, Brendan Fraser, Paul Mescal i Bill Nighy. 

Međutim, pre nego što su zlatne statuete podeljene, sve oči bile su uprte u jedan od najgledanijih crvenih tepiha na svetu. A-listeri još jednom su doneli svoju sartorijalnu stilsku igru za Academy Award. Pregršt šljokica, voluminoznih krojeva, senzualnih formi, čipke i prozirnih detalja obeležili su ovogodišnji holivudski glamur.

Michelle Yeoh, sa titulom najbolje glumice, prigrlila je blistavost u Dior haljini prekrivenoj perjem, dok je Cate Blanchett još jednom reciklirala savršen Louis Vuitton dizajn, u kom smo je već viđali na crvenom tepihu u prošlosti. Florence Pugh nastavila je da nas šarmira statement Valentino couture outfitom, a mala sirena, Halle Bailey kanalisala unutrašnju princezu u Dolce&Gabbani.

Kako su holivudske dame još jednom ispisale istoriju svojim izgledima, pogledajte u galeriji ispod.

foto: Profimedia

Priredila: T.M.

Najnovije