Dolazi iz sveta mode: Ovo je najbogatiji čovek na svetu

Zbog okupljanja nekih od najluksuznijih brendova u svojoj LVMH grupi, poput Louis Vuitton, Moet & Chandon, Christian Dior I Tiffany & Co. , Bernard Arnault je prozvan i “vukom u kašmirskom odelu”.

Jeff Bezos, osnivač Amazona, u samo jednom danu je svrgnut sa trona i to od strane francuskog modnog mogula Bernarda Arnaulta.

Nakon što je Amazon objavio rezultate poslovanja u drugom kvartalu, padom akcija ove kompanije za 7,6 odsto, Bezos je “osiromašio” za 13,9 milijardi dolara i ovim tako postao drugi najbogatiji čovek sveta.

Arnault je pokorio Evropu osvajajući ekskluzivne brendove, uključujući i Givenchy, make up giganta Guerlain, Celine, Bvlgari, Off-White te sada broji sjajnih 75 modnih kuća u svom rukovodstvu.

Nedelju je zaokružio sa procenjenim bogatstvom od  192,9 milijardi dolara (za 500 miliona više od Bezosa) što ga je i uzdiglo na prvo mesto na lestvici najbogatijih.

Arnaulta pored brendova visoke mode privlači i investiranje u hotele, jahte, umetnička dela, kao i samu kulturu. Pasionirani je kolekcionar slika velikih umetnika: Picasso-a, Andy Warhol-a I Henry Moore-a.  Poseduje i privatno ostrvo Indigo, smešteno na Bahamima.

Foto: Profimedia

Tekst: T.M.

Pročitajte još

Pročitaj još